Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: linux i pppoe
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rmn
Mam serwer na debianie, ktory udostepnia polaczenie z netem innym kompom w domu. Problem polega na tym, że nie mogę za cholerę tak skonfigurować "pon" żeby po rozłączeniu neostrada znów probówała nawiązać połączenie..:/ Wyglada to tak ze po recznym wywołaniu pon wszystko jest oka. Potem np. po 2 dniach coś sie rozłącza.. to normalne (przynajmniej w tpsa;) Chodzi mi tylko o to żeby w takim przypadku serwer znów probował nawiazać połączenie. Mimo opcji persist w /etc/ppp/options tak sie nie dzije.. Szukalem juz wszedzie, pomocy!

ps. o linuxie wiem nieduzo;)
blindduck
generalnie adsl to stale lacze, sam fakt ze tpsa zmienia w nim okresowo ipka to juz jest smiech na sali, ale ze jeszcze sie rozlacza to juz wogole nieporozumienie.... nie mam tego ustrojstwa i jakos nie bardzo mam teraz ochote na wglebianie sie w to jak to sie ustawia, ale jesli to ma byc server to najpewniejszym sposobem bedzie odpalenie skryptu z crona ktory bedzie sprawdzal polaczenia, czy chocby pingowal jakis server (chocby google.pl) i ew je wznawial - rozwiazanie jakie jest takie jest, ale z drugiej strony da sie je zrobic bez wielkiego wnikania w jakakolwiek konfiguracje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.