![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Stumilowy Las Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę mieć zwykłe hiperłącze "a href="plik.html"" pod taką jakby nazwą lub wartością submit. Chyba że da się z inputu zrobić zwykły link. Możliwe że moje pytanie jest głupie
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jak chcesz aby po wciśnięciu submita przeniosło cię na plik.html to możesz w ustawić na input onclick="document.location.href='plik.html'"
Możesz też wysłać formularz do php i ustawić przekierowanie header("location plik.html"); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Standardowo zwykły <a> nie wyśle Ci formularza.
http://www.digipedia.pl/usenet/thread/23/134465/ - rozwiązanie Nie mam natomiast pojęcia CO chcesz zrobić. Ostylowanie buttona, żeby wyglądał na link i linka, żeby wyglądał na button to nie jest duży problem. Czy poza wyglądem kierują Tobą jakieś inne względy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Stumilowy Las Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może inaczej, może w ogóle nie potrzebnie zadałem tamto pytanie. Jak inaczej mam uznać zwykłe hiperłącze tak abym odpowiednią rzecz wpisał tu:
if(isset($_POST['cos'])) Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi //edit// to nie ma być w formie buttonu.. Ten post edytował JustHuman4 29.12.2011, 22:45:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
o ile dobrze zrozumiałem (ale pewien nie jestem) chcesz wykonać POST'owy request za pomocą linka, jeśli tak to musisz sobie zrobić formularz w którym dasz ukryte pole z wartością.
PS. Możliwy jest też request AJAX'owy ale nie wiem czy to jest to? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
o ile dobrze zrozumiałem (ale pewien nie jestem) chcesz wykonać POST'owy request za pomocą linka, jeśli tak to musisz sobie zrobić formularz w którym dasz ukryte pole z wartością. Dokładnie o to chodziło ![]() Wielkie dziękuję. Temat do zamknięcia Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:31 |