Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Jak z "a href" zrobić input "submit"?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JustHuman4
Witam. Chcę mieć zwykłe hiperłącze "a href="plik.html"" pod taką jakby nazwą lub wartością submit. Chyba że da się z inputu zrobić zwykły link. Możliwe że moje pytanie jest głupie tongue.gif

Pozdrawiam
Lirdoner
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jak chcesz aby po wciśnięciu submita przeniosło cię na plik.html to możesz w ustawić na input onclick="document.location.href='plik.html'"
Możesz też wysłać formularz do php i ustawić przekierowanie header("location plik.html");
Shili
Standardowo zwykły <a> nie wyśle Ci formularza.
http://www.digipedia.pl/usenet/thread/23/134465/ - rozwiązanie

Nie mam natomiast pojęcia CO chcesz zrobić.
Ostylowanie buttona, żeby wyglądał na link i linka, żeby wyglądał na button to nie jest duży problem.
Czy poza wyglądem kierują Tobą jakieś inne względy?
Ulysess
  1. <a href="http://www.wp.pl"><button>Przycisk</button></a>
JustHuman4
To może inaczej, może w ogóle nie potrzebnie zadałem tamto pytanie. Jak inaczej mam uznać zwykłe hiperłącze tak abym odpowiednią rzecz wpisał tu:

if(isset($_POST['cos']))

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi

//edit//
to nie ma być w formie buttonu..
piotrooo89
o ile dobrze zrozumiałem (ale pewien nie jestem) chcesz wykonać POST'owy request za pomocą linka, jeśli tak to musisz sobie zrobić formularz w którym dasz ukryte pole z wartością.

1. <form action="" method="post" style="display: none;" id="send">
  2. <input type="text" name="cos" value="cos_val" />
  3. </form>
  4. <a href="#" onclick="java script: document.getElementById('send') .submit()">Twój link</a>

PS. Możliwy jest też request AJAX'owy ale nie wiem czy to jest to?
JustHuman4
Cytat(piotrooo89 @ 29.12.2011, 23:26:13 ) *
o ile dobrze zrozumiałem (ale pewien nie jestem) chcesz wykonać POST'owy request za pomocą linka, jeśli tak to musisz sobie zrobić formularz w którym dasz ukryte pole z wartością.

1. <form action="" method="post" style="display: none;" id="send">
  2. <input type="text" name="cos" value="cos_val" />
  3. </form>
  4. <a href="#" onclick="java script: document.getElementById('send') .submit()">Twój link</a>

Dokładnie o to chodziło wink.gif
Wielkie dziękuję. Temat do zamknięcia
Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.