![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż jestem początkującym w php i mam następujący problem.
<html> <head> <title>Pierwszy skrypt php</title> </head> <body> <?php echo "Przykładowy tekst na stronie"; ?> </body> </html> Wklejam powyższy tekst do notatnika.Jednak niezależnie pod jakim formatem go zapisze (html,php) napisu ,,Przykładowy tekst na stronie'' nie zobaczę. Ktoś umie pomóc? Jeżeli zły dział to przepraszam. Ten post edytował wookieb 24.06.2011, 21:11:14
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A jakiś serwer zainstalowałeś?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem ,żeby wyświetliło się php to trzeba wstawić na server??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Dokładnie... podstawy. Ty nie jesteś początkujący, jesteś "zaczynający". Polecam lekturę tematu dla początkujących w dziale PRZEDSZKOLE.
EDIT: Mój 1111 post ![]() Ten post edytował Kshyhoo 24.06.2011, 18:44:12 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstaluj sobie xamppa
i wrzuć ten skrypt do folderu htdocs a następnie w przeglądarce wpisz localhost/nazwa twojego skryptu pamiętaj żeby uruchomić serwer masz tam taki panel i żeby skrypt miał rozszerzenie php |
|
|
![]()
|
|
dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 06:59 |