![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Znalazłem plugin na internecie,możecie mi wytłumaczyć jak go zainstalować? Plugin Drugi problem jest taki,chciałem wiedzieć czy użytkownicy są zalogowani,lecz przy wylogowywaniu wywala błąd : Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in D:\Xampp\htdocs\logout.php on line 5 Cały skrypt wylogowywania : Kod <?
if (isset($_SESSION['user_id']) and isset($_SESSION['login'])) { require('config.php'); $zapytanie="UPDATE `user` SET `online`='0' WHERE `login`='$_SESSION['login']'"; mysql_query($zapytanie) or die("Wystapil blad"); session_start(); session_unset(); session_destroy(); } else echo "Po co sie pchasz tam gdzie cie nie chca?"; ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stary po pierwsze java != javascript
po drugie do twojego pluginu masz całą dokumentacje na stronie którą podałeś, jak użyć. Oczywiście musisz podlinkować jQuery ale to chyba oczywiste, do tego zainstaluj sobie w przeglądarce firebug bez tego ani rusz a bardzo przydatne narzędzie. Co do błędu to masz w errorze napisane co jest nie tak w której linii. cały błąd z tego co widze to złe znaki to -> (`) to nie to samo co apostrof ('). usun te znaki. poczytaj o składni php (konkatenacja się kłania) Ten post edytował pablo_83 18.06.2011, 15:06:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co do pluginu to jestem w tym kompletnie zielony więc byłbym wdzięczny za instrukcje jak go wgrać.
Co do tego sql : Kod $zapytanie="UPDATE `user` SET `online`='0' WHERE `login`='$_SESSION['login']'"; Mógłby mi ktoś to poprawić bo mi nie wychodzi ;/? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo
login ze zmiennej wstawiasz (prawidłowo oczywiście) w apostrofach, ale w zmiennej (tablicowej) również masz apostrofy. Skrypt głupieje... @pablo_83: Żeś błysnął ^^ Ten post edytował drPayton 18.06.2011, 18:19:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:05 |