Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][MySQL][PHP]Plugin i zapytanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Konop857
Witam
Znalazłem plugin na internecie,możecie mi wytłumaczyć jak go zainstalować?
Plugin
Drugi problem jest taki,chciałem wiedzieć czy użytkownicy są zalogowani,lecz przy wylogowywaniu wywala błąd :
Cytat
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in D:\Xampp\htdocs\logout.php on line 5

Cały skrypt wylogowywania :
Kod
<?
if (isset($_SESSION['user_id']) and isset($_SESSION['login']))
{
require('config.php');
$zapytanie="UPDATE `user` SET `online`='0' WHERE `login`='$_SESSION['login']'";
mysql_query($zapytanie) or die("Wystapil blad");
session_start();
session_unset();
session_destroy();
}
else echo "Po co sie pchasz tam gdzie cie nie chca?";
?>
pablo_83
stary po pierwsze java != javascript
po drugie do twojego pluginu masz całą dokumentacje na stronie którą podałeś, jak użyć.

Oczywiście musisz podlinkować jQuery ale to chyba oczywiste, do tego zainstaluj sobie w przeglądarce firebug bez tego ani rusz a bardzo przydatne narzędzie.

Co do błędu to masz w errorze napisane co jest nie tak w której linii.

cały błąd z tego co widze to złe znaki to -> (`) to nie to samo co apostrof (').
usun te znaki.

poczytaj o składni php (konkatenacja się kłania)
Konop857
Co do pluginu to jestem w tym kompletnie zielony więc byłbym wdzięczny za instrukcje jak go wgrać.
Co do tego sql :
Kod
$zapytanie="UPDATE `user` SET `online`='0' WHERE `login`='$_SESSION['login']'";

Mógłby mi ktoś to poprawić bo mi nie wychodzi ;/?
drPayton
  1. $zapytanie="UPDATE `user` SET `online`='0' WHERE `login`='{$_SESSION['login']}'";

albo
  1. $zapytanie="UPDATE `user` SET `online`='0' WHERE `login`='" . $_SESSION['login'] . "'";

login ze zmiennej wstawiasz (prawidłowo oczywiście) w apostrofach, ale w zmiennej (tablicowej) również masz apostrofy. Skrypt głupieje...

@pablo_83: Żeś błysnął ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.