|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Skąd: Starogard gdański Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam pisze projekt na zaliczenie lecz stanąłem w martwym punkcie i nie wiem jak sobie z tym poradzić. wszystko śmiga lecz jak obejść by nie krzyczało mi ze ta tabela o tej nazwie jest zajęta a nie chce jej dropowac co chwile.
PS: żeby nie było najpierw przeszukuje google, a potem pytam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
EDIT: Oraz mam pytanie, jak wstawić podaną zmienna (typu wzrost, wagę, wiek, pleć, wyliczone BMI oraz zawartość tłuszczu) w tabele ? Chodzi o to ze gdy ktoś poda te dane i na końcu potwierdzi że chce wstawić swoje dane do naszej bazy by wstawiło te że podane dane w tabele. Jest takie coś możliwe ? Oraz w komentarzach zadałem dodatkowe nurtujące mnie pytania. aktualnie Kod wygląda tak:
jakiś pomysł jak bym mógł to zrobić? PS: nie chodzi mi o to by ktoś mi napisał no bo i po co, lecz by nakierował co robię źle : |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Skąd: Starogard gdański Ostrzeżenie: (0%)
|
ok coś mam, lecz to stwierdzenie odnosi się do biblioteki sqlite3(chyba) lecz ja mam bibliotekę psycopg2 i jak uruchamiam krzyczy mi
Ogólnie mój program ma tak działać. 1. Uruchamia się program tworzy tabele jeżeli nie ma, jeżeli jest omija ten krok. 2. Jak się uruchomi wyskoczy okienko z easygui i zapyta co chcesz uruchomić ? (działa lecz nie wiem jak zdefiniować jak wybiorę program czy baza by się uruchomiało właśnie to.) -Program -Wczytać naszą bazę danych. 3. Jeżeli program to uruchomi się program do obliczenia BMI. 4. Jeżeli baza to wyświetli posortowaną bazę powiedzmy w kolejność kobiet. Ad3. Jeżeli już wpiszemy nasze dane program wszystko obliczy, zada nam pytanie co chcemy zrobić ?Wczytać te podane oraz wyliczone dane w naszą bazę którą zrobiliśmy (bądź nie) w punkcie 1. I jak wczytać zmienne podane wcześniej do bazy ? Jeżeli wybierzemy nie program się zamknie. Bardzo będę wdzięczny jak ktoś w jaki kol wiek sposób pomoże. Ten post edytował Andrix 25.05.2011, 13:16:00 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 04:49 |