PS: żeby nie było najpierw przeszukuje google, a potem pytam

cur.execute("CREATE TABLE Kobieta (Wzrost varchar, Wiek varchar, Plec varchar, BMI varchar, zawartosc_tluszczu varchar);") psycopg2.ProgrammingError: relation "kobieta" already exists
EDIT:
Oraz mam pytanie, jak wstawić podaną zmienna (typu wzrost, wagę, wiek, pleć, wyliczone BMI oraz zawartość tłuszczu) w tabele ?
Chodzi o to ze gdy ktoś poda te dane i na końcu potwierdzi że chce wstawić swoje dane do naszej bazy by wstawiło te że podane dane w tabele.
Jest takie coś możliwe ? Oraz w komentarzach zadałem dodatkowe nurtujące mnie pytania.
aktualnie Kod wygląda tak:
#-*- coding: utf-8 -*- #importowanie potrzebnych bibliotek from easygui import * import psycopg2 import sys #praca na bazie danych try: conn = psycopg2.connect("dbname='****' user='****' host='****' password='****'"); except: msg_error = "Błąd - Nie moge polaczyć sie z bazą!!" title_error = "Błąd - Nie moge polaczyć sie z bazą!!" msgbox(msg_error, title_error, ok_button="OK") cur = conn.cursor() cur.execute("CREATE TABLE BMI (Wzrost varchar NOT NULL, Wiek varchar NOT NULL, Plec varchar NOT NULL, BMI varchar NOT NULL, Zawartosc_Tluszczu varchar NOT NULL);") conn.commit() #wybor programu lub wczytanie danych z bazy msg_choice = "Mam uruchomić program czy wczytać dane z bazy online?" title_choice = "Co chcesz uruchomić ?" choices_choice = ["Program", "Baza"] choice = choicebox(msg_choice, title_choice, choices_choice) #baza #program # TĄ CZĘŚĆ KODU(W DÓŁ) CHCIAŁ BYM ZAPISAĆ JAKO FUNKCJE KTÓRĄ BEDE CHCIAŁ WYWOŁAĆ WYŻEJ W WYBORZE CZY ODPALIĆ PROGRAM CZY WCZYTAĆ Z BAZY LECZ NIE WIEM JAK TO ZROBIĆ. # PODOBNIE WYŻEJ BEDE CHIAŁ ZDEFINIOWAC FUNKCJE BAZA I TAK SAMO WYWOLAC JA WYZEJ PRZY WYBOZE. msg = "Sprawdz swoje BMI oraz zawartość tkanki tłuszczowej" title = "Kalkulator BMI (Body Mass Index) oraz zawartość tkanki tłuszczowej" fieldNames = ["Podaj swoją wagę [kg]", "Podaj swój wzrost [cm]", "Podaj swój wiek", "Podaj swoja pleć [M = Mężczyzna] [K = Kobieta]"] fieldValues = [] fieldValues = multenterbox(msg, title, fieldNames) #wczytywanie dancyh weight = float(fieldValues[0]) growth = float(fieldValues[1]) age = float(fieldValues[2]) sex = fieldValues[3] if fieldValues[3]=="k": sex = 1 else: sex = 0 #podstawianie pod wzór BMI = float(weight)/(float(growth)*float(growth)/10000) FAT = (1.2*BMI) + (0.23*age) - (10.8*sex) - 5.4 #wyprowadzanie wyniku if BMI < 18.5: msg1 = "Twoje BMI wynosi: " + str(BMI)+ ", zawartość tłuszczu wynosi: " + str(FAT)+ " % Jesteś zbyt chudy/a jak na swój wzrost. Czy chesz wczytać swój wynik do naszej bazy ?" choices = ["Tak", "Nie"] choice = choicebox(msg1, title, choices) #if choices =="Tak" #i tu nie wiem czy dobrze robie ? i jak w VALUES zdefiniować te zmienne #cur.execute("INSERT INTO BMI (Wzrost, Wiek, Plec, BMI, Zawartosc_Tluszczu) VALUES(%s, %s)" #else: # sys.exit(0) elif BMI>25: msg1 = "Twoje BMI wynosi: " + str(BMI)+ ", zawartość tłuszczu wynosi: " + str(FAT)+ "% Jak na swój wzrost to powinieneś/powinnaś schudnąć. Czy chesz wczytać swój wynik do naszej bazy ?" choices = ["Tak", "Nie"] choice = choicebox(msg1, title, choices) else: msg1 = "Twoje BMI wynosi: " + str(BMI)+ ", zawartość tłuszczu wynosi: " + str(FAT)+ "% Z twoją wago jest wszystko w porządku. Czy chesz wczytać swój wynik do naszej bazy ?" choices = ["Tak", "Nie"] choice = choicebox(msg1, title, choices)
jakiś pomysł jak bym mógł to zrobić?
PS: nie chodzi mi o to by ktoś mi napisał no bo i po co, lecz by nakierował co robię źle :