![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Nie mogę powiedzieć na siebie programista i z tego właśnie powodu możecie czytać mój temat.
Więc tak, założenie skryptu jest takie, aby pobierał z bazy danych rekordy wszystkich wpisów i selekcjonował je obliczając procent jednej liczby z bazy wraz z drugą liczbą. Może na przykładzie. Mam baze danych i pola takie jak: nick, wyścigi, wwyścigi(wygrane wyścigi). Do nicku przypisane są osoby - powiedzmy Andrzej, Janusz, Maciej. Do wyścigów dla Andrzeja mamy 100, dla Janusza 200, dla Macieja 300. Do wygranych wyścigów mamy dla Andrzeja 50, dla Janusza 150, dla Macieja 200. I teraz trzeba obliczyć ile procent stanowi liczba wygranych wyścigów spośród całej listy wyścigów i uszeregować osoby wg. nicków od największego do najmniejszego. Macie jakąś radę? Można to zrobić bezpośrednio z mysql? Nie wiem jak zastosować te wyniki aby obliczały procent i generowały to na pętli - główny problem tkwi w tym, że trzeba obliczyć procent z dwóch pól, a nie z jednego. Proszę o rady, bo tak jak w sekundzie wpadł mi pomysł, tak w tej samej sekundzie stałem się bezradny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:40 |