![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pobieram dane, które zawierają id osoby, która dodała rekord i id osoby, która jest odpowiedzialna za ten rekord... problem jest taki, że bez problemu łącząc metodą JOIN tabele mogę z drugiej wyciągnąć imię i nazwisko danego usera, ale jak wyciągnąć imię i nazwisko dla 2 userów z tej same tabeli??
nie za bardzo chciałbym 2 razy pobierać te same dane, ponieważ to zapytanie uprościłem, ale w rezultacie jest bardzo złożone i pobiera kilka tysięcy rekordów, więc wolałbym ograniczyć się do jednego zapytania Ten post edytował areli 14.05.2011, 21:38:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie podałeś żadnej struktury tabeli więc zgaduje, ale wygląda na to, że potrzebujesz podwójnego join'a
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:02 |