![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam następujący problem. Niedawno utworzyłem strone na darmowym hostingu w joomli 1.5 . Dodałem szablon a na niego dodałem zakładki do górnego menu, lecz za dużo zrobiłem tych zakładek i nie mieszczą mi się one w czarnym polu w którym je tworze i dlatego 2 które mi się nie zmieściły są zaraz na dole i mało co je widać. Dlatego chciałbym poszerzyć strone aby wszystkie elementy się poszerzyły i żeby mi weszły te dwie zakładki. Usunąłem napisy ze stopki oraz z tytułu które były już wbudowane na szablon , zrobiłem to przez edycje pliku index.php bo akurat tam się dało znaleźć. I pomyślałem że może można też poszerzyć strone tak samo za pomocą zedytowania jakiejś linijki w tym pliku. Może ktoś wie jak się nazywa linijka w której poszerzamy strone internetową o ile taka istnieje? Z góry dziękuję
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
1. Gratulujemy inwencji.
2 . Dlaczego w dziale PHP? 3. Jak tylko wróżka będzie wolna, to wywróży, co i gdzie usunąłeś... To tyle sarkazmu. Proponuję ponowną instalację pakietu i edycję z umiarem. PS. O darmowym hostingu Joomli wspomniałem?? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry sarkazm nie jest zły. Też lubię. I to nie jest sarkazm.
Sprawdzałeś w ustawieniach* szablonu? Niektóre pozwalają na konfigurację szerokości. * - jeśli nie wiesz gdzie to jest, to poprzeglądaj panel administracyjny Joomli. -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 5 Dołączył: 7.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypadało by podać więcej informacji albo link do tego szablonu.
Co do poszerzenia strony to nie znajdziesz tego w pliku index.php, od tego jest CSS i tam musisz poszukać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypadało by podać więcej informacji albo link do tego szablonu. Co do poszerzenia strony to nie znajdziesz tego w pliku index.php, od tego jest CSS i tam musisz poszukać. Dzięki Ci bardzo ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko pomyśl jak ktoś ma np. rozielczość ekranu 1024x768 ... o problemik?Pamiętaj o róznych rozdzielczościach , przeglądarkach itd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 5 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Usunąłem napisy ze stopki te napisy po coś tam są, a w każdym razie nie po to żeby je usunąć bo zajmują za dużo miejsca |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Joomli! można osunąć stopkę bez problemów - pozwala na to licencja.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:07 |