![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś się stało z moiją ulubioną tablicą. Od wczoraj, zupełnie bez przyczyny i zmieniania niczego w strukturze tabeli autoindex stoi jak zaklęty. Ciągle z uporem pokazuje liczbę 127, a z racji że "id_number" chcę mieć orginalny więc od zawsze jest ustawiony jako "auto_increment".
[sql:1:f2506f95d0]`id` `id` TINYINT( 4 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT[/sql:1:f2506f95d0] Czy ktoś już się spotkał z takim przypadkiem że autoincrement stoi i nie chce się zmienić? Co począć? Zrospaczona Ania Wrocław -------------------- generalfailure
fabrykadrobiu*dot*com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Droga Aniu
![]() Twoja ulubiona tablica, a konkretnie kolumna `id` tej tabeli choruje na tajemniczą przypadłość zwaną w niektórych kręgach TINYINT. Szczegóły tutaj: http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/Numeric_types.html Zwróć uwage na zasięg typów. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację TINYINT stał się nieznośny odkąd ogląda się za moją siostrą. To był krótki i mało owocny związek. Mam nadzieję żę MEDIUMINT zaspokoi moje potrzeby na dlozszy czas.
Dziekuje -------------------- generalfailure
fabrykadrobiu*dot*com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje dogłębniej poznać tez wlaściwość typów INTEGER jaką jest UNSIGNED. Dwukrotnie zwiększy to zasięg, a ujemnych wartości i tak nie potrzebujesz.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:27 |