![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.. Męczę się nad formularzem.. Po co ?
Chodzi o wybieranie tła do sygnaturki.. Tła są w głównym katalogu.. Po wybraniu i wpisaniu swojego nicku a raczej ID to tło powinno się skopiować do katalogu tła i zmienić nazwę na to id.. Próbowałem if i komendy copy .. Ale jakoś mi to nie wyszło.. Formularz to okno z id (id) i menu opcji z tło 1 tło 2.. do tło6 .. każde option ma własne value.. Może ktoś mi pomoże w realizowaniu tego? Jakbym czegoś zapomniał to dopisze ;-) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm rozumiem że masz 3 obrazki.
gracz wprowadza swoje id i w tym momencie wybrany obrazek jest kopiowany i przenoszony do innego katalogu i tam jako jego nazwa jest id ![]() wydaje mi się że to jest trochę nie efektywne CHYBA że na tym obrazku zachodzą jakieś zmiany np wpisywane jet w nim ID gracza albo na podstawie ID pobierane z bazy są dane które są na stałe wprowadzae do obrazka) lecz o tym nic nie pisałeś. uważam że powinieneś to inaczej rozwiązać. masz formularz wprowadzasz ID oraz typ sygnaturki. po wciśnieciu Zapisz powinien następować taki proces sprawdzane jest czy w tabeli jest już takie id gracz jeśli nie ma następuje insert z dodaniem id_gracz oraz typ(czyli która sygnaturka) jeśli jest już w tabeli rekord dla takiego id_gracz następuje aktulizacja pola typ na te które wprowadził właśnie gracz. w takim przypadku operujesz na 3 obrazkach a nie powielasz ich N krotnie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Jakbym czegoś zapomniał to dopisze ;-) Zapomniałeś pokazać swój kod ![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie .. nie zapomniałem.. Tzn wole go nie pokazywać ;p Masakra ;D
Tak.. to są dynamiczne sygnaturki.. Ogólnie to to działa .. Mam folder tło.. jeśli nie będzie w nim tła z id to tło będzie zwykłe.. tzn default.. Mi chodzi o to żeby do dodawać.. Nic innego.. Mam tło .. w sumie ich jest 6.. Menu opcji.. To też mam.. Tyle że formularz powinien być taki.. ID: rama.. odpowiada nazwie tła w folderze tło +.jpg Wybór tła : Menu opcji.. Wybiera się tło i to tło kopiowane jest do folderu tło.. O nazwie ID No i wysyłanie.. Mam skrypt podobny ale nie dokładnie.. Ten skrypt bierze z generatora.. tzn ten generator wysyła plik ale z kompa gracza.. A ja chcę gotowe tła do wyboru.. Skrypt nie jest mój.. Od razu mówie (-; http://wklej.to/NxG4b aa.. i ten skrypt do innego folderu zapisuje.. na to nie patrzcie ![]() Ten post edytował GrzesieeQ 22.04.2011, 07:54:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Moim zdaniem nie próbowałeś lub używałeś jakichś gotowców, które nie spełniły Twoich oczekiwań i teraz chcesz, aby inni zrobili to za Ciebie.
Veto, zamykam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:54 |