![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukałem dużo, ale nie znalazłem Jestem na etapie kończenia strony internetowej, ale natknąłem się na pewien problem. Chcę ustawić pola tekstowe formularza z okreslona dlugoscia maksymalna, jednoczesnie nie chce, zeby reagowaly na enter. mialem dwa pomysly, ale kazdy ma wade: input type text reaguje na enter ale maxlength dziala w textarea, ktore na niego nie reaguje, za to nei dziala maxlength. Czy istnieje w miare prosty sposob rozwiazania problemu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do textarea, możesz użyć JS, który zlicza długość wprowadzonego stringu i blokuje dalsze pisanie - poszukaj na necie gotowca
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobny wątek:
Temat: Ograniczenie ilosci znakow w TEXTAREA |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam jeszcze jedno pytanie do osób znających JS, otóż dorwałem taki skrypt:
no i jesli mam takie jedno, to dziala wypas, ale jesli chce miec 5 pol textarea to co mam zrobic? kombinowalem, kombinowalem ale nic nie dziala, jesli jest kilka pol, to dziala tylko ostatnie, a poprzednie nie. W jaki sposób zaskryptowac kilka pol? Ten post edytował hyhyhy 14.02.2011, 20:42:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 01:26 |