![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem. Po instalacji Drupala w podkatalogu napotykam na błąd związany z wyświetalniem strony głównej. Mianowicie Drupal jej nie znjaduje i wyrzuca tekst, że strona główna nie została znaleziona. Odkryłem, że gdy dopisze node do adresu to strona główna się pojawia. Gdzie leży problem? Propozycje? Walcze z tym któryś dzieńi nie mogę znaleśc rozwiązania :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jaki "node" dopisujesz do adresu ? Może podaj konkretne nazwy.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.domena.pl/drupal/node - dopiero teraz wczytywana jest strona główna,
Gdy zaś wpisuje www.domena.pl/drupal to wyświetla brak strony :/ Odkryłem, że gdy utworze stronę o aliasie "drupal" to jest wczytywana pod tym adresem: www.domena.pl/drupal - ale wciąż nie jest to strona uważana za główną :/ Gdy zaś w Panelu ustawię, żeby stroną główna była www.domena.pl/drupal: drupal To automatycznie po wpisaniu www.domena.pl/drupal ładowana jest strona główna - to rozwiązuje problem, ale jest to obejście, a nie rozwiązanie. Problem więc polega na tym, że mimo iż drupal jest zainstalowany w podkatalogu(www.domena.pl/drupal) to niejako uważa, że jego bazowa lokalizacja mieści się w głównym katalogu(www.domena.pl) i dopisując do adresu drupal - próbuje odnaleźć taką stronę, a że takowa nie istnieje standardowo wyrzuca, że nie znaleziono strony. Także tworząc taką stronę i ustawiając ja na główną wszystko działa ok - tylko to nie rozwiązanie a obejście. base_patch() - www.domena.pl/drupal usunięcie .htaccess (z głównego i z drupala) - nie rozwiązuje problemu :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisz do home niech Ci wyjaśnią ichną konfigurację serwera. Oczywiście jeśli wszystko jest tak, jak to opisałeś.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
Gdy podpiąłem pod podkatalog domenę to problem się rozwiązał, nawet trzeba było przestawić base_patch() na domyślną wartość :/
Pozostał problem z linkami w menu:/ Mianowice w kodzie strony robię Kod foreach($main_menu as $menu){ ?><a href="<?php print $menu['href']; ?>" title="<?php print $menu['title']; ?>"><?php print $menu['href']; ?></a><?php } W taki mniej więcej sposób sobie generuje menu. Problem w tym, że href prowadzi do noda i adres wygląda beznadziejnie. Cel jaki chciałbym osiągnąć to aby odnośnik przy generowaniu automatycznym prowadził do aliasu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 5 Dołączył: 16.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na serwerach home trzymam się kilku prostych kroków i Drupal startuje za każdym razem bez najmniejszych problemów:
W katalogu instalacji utworzyć folder o nazwie tmp W katalogu instalacji edytować plik .htaccess i „zakomentować” całą sekcję: <IfModule mod_headers.c> […] </IfModule> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:10 |