![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien skrypt rejestracji, logowania + panel admina - chcę zrobić takie coś, że każdy user, który się zaloguje będzie miał takie okienko w którym może wpisać pewien kod to to wyśle ten kod do panelu admina i admin będzie miał 2 opcje - jeżeli kod będzie dobry to admin klika 'akceptuj' i w tedy w panelu usera jest status " Zaakceptowano" i od czasu kliknięcia "akceptuj" Zaczyna odliczać czas tj. 31 dni - po tym czasie ten status wygasa i jest "Wygasło czy cos takiego"... Proszę o jakieś cenne wskazówki.
Powód edycji: [wookieb]: Dodałem tagi. Na przyszłość proszę o tym pamiętać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cenna wskazówka: zacznij pisać.
Napisz jak będziesz miał jakiś konkretny problem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Cały czas to robie... chyba już wymyśliłem coś... ale nie zamykajcie jeszcze tematu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
1. Dodajesz do bazy komórkę, gdzie trzymasz np: 0 - nie zatwierdzony i 1 - zatwierdzony przez admina... potem sprawdzasz ten warunek.
2. Zapisujesz w bazie datę i czas dodania, potem sprawdzasz, czy czas już minął. Więcej szczegółów, jak zobaczymy Twój kod... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Robię to na plikach txt jbc.
No i Pojawiły się problemy...
Ten Skrypt pobiera dane z formularza i zapisuje w wyznaczonym miejscu w pliku txt tylko zamiast wczytać zmienną $kod np $kod = 5 to w pliku users.txt powinno wczytać tą "5" a wczytuje "$kod" co poradzić, żeby nie zmieniać rozszerzenia pliku users.txt ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
na:
albo jak już uparłeś się na ' ' to:
podstawy :/ Ten post edytował emajl22 23.01.2011, 21:47:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa dziękuję.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 03:22 |