![]() |
![]() |
-wns22- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Chcialbym przy pomocy bibliteki GD2 stworzyć następujący obrazek: Powiedzmy że mam zdjęcie o wymiarach 600x300 chciałbym zmniejzyć go zachowując proporcje do wielkości 300x150, a natępnie obciąć 50 pixeli licząc od dołu docelowo obrazek będzie miał wymiary 300x100. Jakich (lub jakiej) funkcji z bibliteki GD2 użyć aby osiągnąć zamierzony efekt? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytając twój post wnioskuję że :
A)Nie miałeś styczności z biblioteką GD. B)Szukasz jelenia który napisze za ciebie cały skrypt. C)Dwa powyższe. Przeczytaj TO spróbuj napisać skrypt to ci na pewno ktoś pomoże, z niczego to nawet Jezus nie wyczaruje. Jeśli chodzi o samo zmniejszanie etc. ja osobiście używam tejfunkcji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Hmm, chyba można to zrobić przy pomocy jednej funkcji: imagecopyresized()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
z niczego to nawet Jezus nie wyczaruje. Nie wiedziałem, że Jezus był czarodziejem ;P Ot, pokolenie Harrego Pottera ;p Ten post edytował Kshyhoo 21.01.2011, 16:56:15 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:17 |