![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Przenoszę serwis z nazwa.pl na home.pl i strona daje mi teraz 403 Forbidden \ You don't have permission to access this document. Podejrzewam, że szkopuł tkwi w htaccess - mój htaccess wygląda tak: SetEnv PHP_VER 5 AddDefaultCharset UTF-8 <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteRule ^$ www/controller.php?_url_=index [QSA,L] RewriteRule ^((http://)?[^/]*\.php)$ www/$1 [QSA,L] RewriteRule ^admin([a-zA-Z0-9/]*)$ admin/controller.php?_url_=$1 [QSA,L] RewriteRule ^/+$ www/controller.php?_url_=index [QSA,L] RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_%ęóąśłżćńĘÓĄŚŁŻĆŃźŹ]+)(/([a-zA-Z0-9_/%ęóąśłżćńĘÓĄŚŁŻĆŃźŹ]*))?$ www/controller.php?_url_=$1&_req_=$2 [QSA,L] RewriteRule ^([a-zA-Z0-9/%ęóąśłżćńĘÓĄŚŁŻĆŃźŹ]+)controller.php?(.*)$ www/controller.php?$2 [QSA,L] </IfModule> Czy coś tu jest nie tak? Oczywiście mogę sobie otworzyć coś z podkatalogu typu css/style.css bez problemu ale nie odpala mi kontorlera jakby zatykało go na htaccess. Chcemy startować serwis a tu taki problem. Pomocy! Maciej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na innych serwerach to samo?
Próbowałeś po kolei wywalać reguły, żeby sprawdzić, która blokuje? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw serwis był na OVH i działal
Potem przemigrowaliśmy go na nazwa.pl i działał a teraz impas, dupa kwas i gładkie odpowiedzi z infolinii home.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dawałeś dwie puste linie na końcu htaccess?
Poza tym, nie odpowiedziałeś na moje ostatnie pytanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
przepraszam już piszę
Wywalałem po kolei i zmieniałem flagę końcowę we wszsytkich wariantach - generalnie gdy wywalę CAŁĄ ZAWARTOŚĆ .htaccess to mam to samo - 403 ... ? [dodanie dwóch pustych linii bez rezultatów] |
|
|
![]()
|
|
A nie masz w katalogach wyżej jakiegoś htaccess? W jakim podkatalogu umieszczasz całą aplikację względem konta?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mam wirtualnę w home.pl - założyłem sobie katalog o nazie beta ma prawa 755 i w niego wrzuciłem cały serwis. .htaccess jest w katalogu główym /beta/ pięto wyżej nie ma nic poza plikeim .index.html i katalogiem /tmp/
|
|
|
![]()
|
|
A pusty .htaccess z dwiema liniami (\n\n) też to wywala?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wchodzi w ogóle do tej sekcji? Spróbuj wyrzucić te <IfModule
Poza tym może jest jakiś log, w którym można podejrzeć co się dzieje? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Poza tym może jest jakiś log, w którym można podejrzeć co się dzieje? Na home? Zapomnij. Tam zawsze są cyrki z mod_rewrite; niby IdeaWebServer jest forkiem Apache'a, ale uwalili normalnie działające rzeczy, niestety... Albo trzeba kombinować z pustymi liniami, albo z niestandardowymi regułami, które na innych serwerach chodzą bez zarzutu... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no cyrki
otwieram plik robots.txt z katalogu beta/ i wyświetla mi jego zawartość czyszczę do zera .htaccess i dupa wstawiam dwa entery albo \n\n mam to samo Odpowiedź home: " Zwazywszy na fakt, ze do pliku .htaccess, mozna dodac szereg roznych zastosowan, chcielibysmy poprosic o dokladne opisanie co Panstwa plik mialby robic, co obecnie nie dziala, oraz jakimi linkami/adresami mozemy sie posluzyc aby zweryfikowac czy nasze dzialania sprawia ze plik zacznie dzialac poprawnie. Zgodnie z wczesniejsza prosba - bez tych informacji, nie bedziemy w stanie przeanalizowac zglaszanej przez Pana niedogodnosci, gdyz nie posiadamy wystarczajacej ilosci danych, jak mozemy zreplikowac jej wystepowanie. Po otrzymaniu tych informacji od Panstwa, niezwlocznie zajmiemy sie analiza Panstwa pliku. " Widzicie mój plik htaccess - co mój plik Waszym zdaniem robi ? |
|
|
![]()
|
|
Napisz, żeby po prostu wykonał przepisywanie, nawet najprostsze, bo to problem z samym htaccess, a nie konkretnymi regułami...
|
|
![]()
|
|
erix - możesz mi dać choćby jedną linię takiego przepisywania
![]() |
|
|
![]()
|
|
no nawet żeby to działało:
Jak to nie wysypie, to znaczy, że jest ok. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
tita rita tu orbita
zrobiłem jak napisałeś i bez rezultatu ... ![]() Posłalem maila do ich BOKu i zobaczymy co oni - dam Wam znać bo może ta wiedza będzie dla kogoś przydatna |
|
|
![]()
|
|
No to jak bez skutku, to już coś u nich na 90%...
Cóż, home.pl... ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję Wam wszystkim za uwagi i pomysły - ostatecznie niczego nie wywalczyliśmy - przenieśliśmy serwis na nazwa.pl
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mój pierwszy post więc witam wszystkich,
miałem podobny problem na home.pl, czyli błąd 403 Forbidden na całym katalogu po uruchomieniu .htaccess i ModRewrite nowej wersji Contao (2.10.1), ten wątek znalazłem przy poszukiwaniu rozwiązania i sądzę, że moja odpowiedź komuś może się przydać. Po zadaniu pytania, obsługa home.pl bardzo szybko odpowiedziała i co więcej wyjaśniła i rozwiązała problem: Na serwerach współdzielonych home.pl warunek <FilesMatch> jest pomijany, dlatego wartości w tym znaczniku są traktowane jakby miały być zawsze wykonywane, zatem: Order allow,deny Deny from all Są wykonywane za każdym razem i odmawiają dostępu do serwisu. Wystarczy więc je wychashować i wszystko będzie działało poprawnie 37 # Order allow,deny 38 # Deny from all Jedyny minus, to taki, że jeżeli chcemy wyeliminować dostęp do plików z rozszerzeniem tpl|html5|xhtml, to musimy opisać to innymi regułami. Przypuszczam, że to nie jedyne warunki, które u nich nie działają, więc warto posprawdzać wszelkie możliwe miejsca, w których zabezpieczamy się przed niepowołanym dostępem. Ten post edytował toperz 7.10.2011, 09:30:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem odpowiedzi dlaczego tylko połowa mi się wyświetla informacji na stronie. A tu patrz
![]() ![]() Dzięki za info ![]() Przy okazji dodam że jeśli ktoś będzie z tym walczył to przy prestashop jpg wyświetlają się normalnie kłopot tylko z js i css jest. Pomaga wykomentowanie pliku htaccess w katalogu modules. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Kiedy przy próbie instalacji nowej presty wyskoczyło mi 403 od razu wiedziałem, że problem wynika z home.pl. Rozwiązanie jest proste (szkoda że nie można go znaleźć na stronach home.pl): pliki .htaccess w katalogu /modules oraz /themes modyfikujemy następująco: stara zawartość:
nowa zawartość:
Pozdrawiam serdecznie wszystkich. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:29 |