![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z formularzem, w którym mam rozwijana listę użytkowników pobierana z tabeli USERS z bazy. Dane zaciągają się poprawnie. Jednak po wysłaniu formularza, podstrona nie odbiera zaznaczonych i wysłanych danych. Co robię źle? Przeglądałem podobne tematy ale nie znalazłem takiej fomuły zapisu ![]() user_del.php
user_del_wyk.php (na razie chce tylko wyświetlić dane)
Ten post edytował piootras82 13.01.2011, 14:38:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy czasem
nie wypluje coś w postaci ![]() Powinno być np:
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Operuj lepiej na ID usera i może spróbuj tak:
Z palca, więc może jakaś literówka się znaleźć ![]() EDIT. Teraz powinno działać... Ten post edytował Kshyhoo 13.01.2011, 15:48:22 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób odebrac te dane żeby można było wykonać polecenie do bazy MYSQL żeby wybrany użytkownik został usunięty
![]() @Kshyhoo Nie za bardzo rozumiem Twój kod ![]() Filtracja danych - chodzi Ci o zapytanie tak? Z kąd są zmienne $id_log oaz $id_log_k i co oznaczają? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Poczytaj sobie o filtracji danych pochodzących z zapytania do bazy danych i danych pochodzących z tablic POST, GET, itp.
Odebranie danych z $_POST jest łatwe, np:
Co do tych dwóch zmiennych, walnąłem babola, już poprawiam ![]() Ten post edytował Kshyhoo 13.01.2011, 15:49:44 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Ok.
Porównujesz dwie zmienne $id_user2 i $id_user ale nie wiem z kąd jest $id_user2 ? Czy mógłbym Cię prosić o wyjaśnienie tego IFa? Szukam też o filtracji danych pochodzących z zapytania ale nie mogę nic znaleźć. Może szukam czegoś innego. Chętnie zobaczyłbym jakiegoś tutoriala albo manual bo nie rozumiem niestety Twojego kodu ![]() Nie chodzi mi o przeklepanie kodu - bo nawet to mi nic nie da bo nie wiem co i gdzie wstawić a chciałbym wiedzieć co z czego wynika ![]() Ten post edytował piootras82 13.01.2011, 16:15:23 |
|
|
![]()
|
|
Po prostu, if musi zawierać jakiś warunek (możesz w ten sposób porównać np. dane pochodzące z dwóch tabel) a $id_user = $option['id_user']; - czyli dane z zapytania do bazy danych przypisane zmiennej.
Co do filtracji, jest sporo w necie, jak np: to. I na marginesie: skąd. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:44 |