![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Bardzo proszę nie zrozumiec mojego postu zle. Mam pytanie . Czy Waszym zdaniem na stronie : --zmoderowano-- jest dobrze napisany KOD ? Wszystkie spostrzezenia beda wazne z gory dziekuje za pomoc.
Powód edycji: [Cysiaczek]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątek posiada tag PHP, a Ty dajesz link do strony - to jak mamy ten kod sprawdzić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wystarczy skorzystać z walidatora, żeby się przekonać czy jest napisany poprawnie. Choć jak teraz patrzę w źródło strony, to nie wygląda to najlepiej, choćby to:
Nie lepiej by było dać to w <p></p>, a później za pomocą css odpowiednio to zrobić? Zawsze kod trochę krótszy no i bardziej przejrzysty, bo o twoim kodzie tego powiedzieć nie mogę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o spojrzenie tylko na KOD zawarty na stronie www.
Czy trzyma sie kupy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wystarczy skorzystać z walidatora, żeby się przekonać czy jest napisany poprawnie. Raczej: czy ma składnię poprawną, a nie czy jest poprawny.
|
|
|
![]()
|
|
Prawde mowiac pewna osoba bedzie mi wykonywala spory projekt cms i to jedna z jego prac.
Pytam tylko jak wyglada , czy warto wspolpracowac z tym programista czy jest to moze laik , bardzo prosze o opinie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To jakiś hkCMS czort wie co to jest.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wystarczy skorzystać z walidatora, żeby się przekonać czy jest napisany poprawnie to zależy co rozumiesz przez poprawnie, beznadziejny kod, też może przechodzić walidację, kod jest słaby: - nie czytelny, żadnych wcięć i nie potrzebnie tyle pustych linijek - nie poprawnie użyte tagi, wszystko zapakowałeś w divy, jak dla mnie oferta i oferta druku powinno być jako nieuporządkowana lista <ul> - skrypty js, lepiej jest pochować do plików i tylko załączać - pod IE6 masakra, wszystko się rozlatuje - inputy powinny mieć jakiś padding bo słabo to wygląda jak jest na styk - formularz rejestracji, nie dość, że na tabelce to jeszcze jakimiś procentowymi width w kodzie to tak na pierwszy rzut oka Cytat czy warto wspolpracowac z tym programista czy jest to moze laik , bardzo prosze o opinie. wiesz....w praktyce wszystko sprowadza się do budżetu, wiadomo, że jakość kosztuje i nie każdego stać na osobę z dużym doświadczeniem, zależy ile płacisz za to Ten post edytował tehaha 3.01.2011, 19:59:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od siebie mogę dodac jeszcze nieprawidłowe użycie znaczników nagłówków <hx>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wy jesteście głupi czy mi sie tylko wydaje? Jak ktoś pisze parses szablonu, to nie ma na to wpływu jak on zostanie sparsowany, czytać mi się Waszych bredni nie chce, wróćcie do szkoły. Oceniać czyjąś pracę po kodzie wynikowym to jak oceniać kogoś po wyglądzie...
|
|
|
![]()
|
|
Kod wiesz....w praktyce wszystko sprowadza się do budżetu, wiadomo, że jakość kosztuje i nie każdego stać na osobę z dużym doświadczeniem, zależy ile płacisz za to Gdzie ich szukac bo nie moge znalezc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wy jesteście głupi czy mi sie tylko wydaje? Jak ktoś pisze parses szablonu, to nie ma na to wpływu jak on zostanie sparsowany, czytać mi się Waszych bredni nie chce, wróćcie do szkoły. Oceniać czyjąś pracę po kodzie wynikowym to jak oceniać kogoś po wyglądzie... Przepraszam, ale w jakim sensie nie ma wpływu? |
|
|
![]()
|
|
Napisz parser to się dowiesz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Za takie kwiatki:
--zmoderowane-- ten programista ma u mnie duuuuużego minusa Formularz rejestracji podatny na atak XSS, nieumiejętna obsluga apostrofów i cudzyslowi Mając wyłączony js nie zarejestruję się, gdyż przycisk Zapisz, aktywowany jest dopiero po zaznaczeniu, iż zaakceptowałem regulamin. Działa to również w drugą stronę - można się zarejestrować bez akceptacji regulaminu Każda edycja danych wymaga ode mnie akceptacji regulaminu. Kazda edycja danych wymaga ode mnie wprowadzenia na nowo hasła i powtórzenia go. ALe nie do celow weryfikacji. Moge tam podać kazde inne hasło
Powód edycji: [Cysiaczek]: a tak!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zamykam ten wątek.
Dajemy pod ocenę tylko swoje prace. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:26 |