![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Może napiszę, co chciałbym osiągnąć:
1. Użytkownik jest zalogowany. 2. Użytkownik odwiedza jakąś podstronę. 3. Użytkownik nie podejmuje żadnych czynności na podstronie. 4. Następuje samoczynne wylogowanie po określonym czasie. 5. Sesja wygasa. 6. Użytkownik odświeża stronę. 7. Następuje przekierowanie na stronę logowania (lub popup z formularzem). 8. Po zalogowaniu użytkownik zostaje przekierowany na ostatnio odwiedzaną podstronę. Wiem, że niezbędne będą do tego cookie, ale kompletnie nie wiem, jak się do tego zabrać. Nadmienię, że inkluduję strony w pliku głównym... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze zapisuj w bazie ostatnie polozenie usera ? czyli np ostatni url
-------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Tak robię, używam $_SERVER["REQUEST_URI"];
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:50 |