![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam. Z racji, że sporo czasu zajmuje mi podróżowanie, jak i częste przestoje w pracy, chciałbym ten czas spożytkować na php. W jaki sposób mógłbym zrealizować swoje zamiary? Czy istnieje możliwość pracy: instalacja serwera i edytora na jakimś PDA (laptop nie wchodzi w rachubę z racji wymiarów).
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Powiem Ci, że też ostatnio szukałem tego
![]() @: Na iPhonie da radę chyba ale zaraz poszukam też dla swojego WM 6. http://iamps.byethost24.com/index.php?postid=15 WM nie polecam, na to nigdy nic nie ma... Mam i mam zainstalowanych 6 programów bo nie ma ciekawych... Ten post edytował f(x) 12.11.2010, 13:34:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WM 6 == windows mobile 6? Na to nigdy nic nie ma? Żartujesz, mam HTC z WM 6.5, programów jest na kilogramy. Apache też na tym postawisz.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
HTC.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.era.pl/pl/biznes/internet/bluec...CFRiEzAodnAblOw
Ja mam tego samsunga i jak się posprząta windę to nawet dobrze się pracuje. Bateria trzyma ~5 -6h choć ciężko mi powiedzieć bo nigdy tak długo na nim nie pracowałem, ale jak jadę z wwa - olsztyna to na 2 strony mi starcza a jadę ok 2-2.5h w jedną stronę. minusem jest termin trwania umowy. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Pójdzie na tym Photoshop i da radę programować ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programować się da
![]() Specyfikacja techniczna powinna wszystko załatwić: - Procesor: Intel® ATOM™ N450 1.6GHz, 667 MHz FSB, 512 kB L2 cache - Ekran: LCD 10,1" - Karta graficzna: Intel® GMA3150 - Pamięć RAM: 1 GB (1 x 1024 MB) - Dysk twardy: 250 GB - Bluetooth: 3.0 - Karta sieciowa: 10/100 Mbps - WLAN: 802.11 b/g/n - Porty/złącza: 3 x USB 2.0, 1 x RJ45/wej. mikrofonowe/wyj. słuchawkowe/wyj. VGA - Czytnik kart pamięci: 4 w 1 (SD, SDHC, SDXC, MMC) - Wbudowana kamera: Tak - Bateria: Litowo-jonowa / 6 ogniw - Wymiary [mm]: 264 x 188 x 26,7 - Waga: 1,25 kg - System operacyjny: Microsoft Windows 7 Strater PL -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hej, temat jest o PDA, a nie o netbookach.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
No właśnie, nic ciekawego się nie dowiedziałem...
A toto, to nawet ciekawe. Ten post edytował Kshyhoo 12.11.2010, 23:06:30 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Szczerze? Lepiej wyjdziesz na kupnie nawet najmniejszego netbooka.
Takie PDA z klawiaturką są fajne, ale gdy chcesz na tym normalnie kod klepać... To jak spuszczać zawartość wanny przez słomkę; fatalnie znaki specjalne się na tym wprowadza. Owszem, można remapować, ale nie ma na tym tylu klawiszy, żeby nie pozbawiać się części funkcjonalności. Pozostaje jeszcze problem oprogramowania - z tego co się orientuję, to ciężko dorwać się do czegokolwiek, co miało choćby kolorowanie składni. Klawiatura sprzętowa QWERTY w PDA jest fajna (sam na inne się nie oglądam), ale:
Z tym ostatnim, to nie jest wyssane z palca; miałem sporo tekstu do przepisania i aby nie tracić czasu w podróży, postanowiłem zrobić to na PDA. Po ~godzinie i 14k wklepanych znaków (z diakrytykami) musiałem sobie zrobić przerwę... ![]() A nie wyobrażam sobie klepania kodu na takim urządzonku; już wolałbym netbooka. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
moja xperia ma bodaj 3" i fizyczne qwety i jak mam cos bardziej czasochłonnego na putty zrobić to już mnie szlag strzela, a o programowaniu można zapomnieć...
kiedyś bawiłem sie kompilatorem online (wklepujesz kod via www i klikasz compile) to wklepanie prostego programu w C to była mordęga głównie przez klamerki bo sa pochowane po menu... jak już ktoś lubi masochizm to, przynajmniej na tym fonie lepiej by wypadł chyba python ![]() ale ogólnie nie polecam, jedynie jak cos trzeba na przedwczoraj poprawic i jest to rzedu 2-3 linijek to może da rade bez rzucania o ściane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie, że możesz sobie programować na PDA. Na WM 6 jest nawet taka aplikacja bodajże "HPH server", która jest bardzo uproszczonym serwerem HTTP z okrojoną obsługą PHP.
Generalnie, da się, tylko po co? Nie jest to wygodne, ani wydajne. Chcesz sobie środowisko developerskie w telefonie urządzać? Jak już naprawdę musisz, czy chcesz coś robić w terenie, to kup sobie jakiegoś sensownego netbooka. Na takim urządzeniu można przynajmniej normalne IDE odpalić i pisać, jak człowiek. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
No pewnie, że można. Ale notebooka ciężko włożyć do kieszeni ;P
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj spokój - będziesz na takim małym ekraniku rysikiem sobie programował? Ja mam czasami za mało miejsca na 22-calowym monitorze. Takie coś, to może być co najwyżej "bajer", a nie narzędzie do normalnej pracy, jeśli chodzi o programowanie.
Cytat No pewnie, że można. Ale notebooka ciężko włożyć do kieszeni ;P Mylisz się! http://www.sony.pl/product/vn-p-series/vpcp11s1e-w Ten post edytował Speedy 15.11.2010, 18:25:38 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cena w Sony Style* * 3 600 PLN Akurat na polską kieszeń ;P -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 18:03 |