![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam pewną stronę gdzie otwiera się okienko, tak zwany "modalbox". W tym okienku mam formularz który jest ładowany podczas otwierania modalboxa a nie podczas ładowania strony. Problem polega na tym, że próbuje pobrać wartości z tego formularza ale coś nie daje rady, znaczy daje rade pobrać ale z innego(ze strony glównej).
Skrypt który pobiera te dane
Proszę o pomoc Ten post edytował Mlodycompany 30.07.2010, 17:29:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz najpierw tutaj: http://api.jquery.com/jQuery.post/
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się kolego, że nie w $.post tkwi problem. Zamiast tego mogę dać alert(form) i wyświetli mi dane z formularza ze strony głównej a nie z modalboxa. Problem tkwi w pobieraniu danych. Wydaje mi się, że ten drugi formularz nie jest poprostu widziany przez skrypt ale mogę się mylić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj swojemu formularzowi jakieś unikatowe id np.
I zmodyfikuj skrypt:
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
no przykro mi ale nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj więcej danych (formularz+skrypt) bo tak to można w ciemno zgadywać (jak jest duży to wklej.org)
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
To jest formularz w tym całym magicznym modalboxie
No i wzasadzie tyle powinno starczyć. Powiem jeszcze, że w głównym oknie znajduje się tabela ze wszystkimi newsami i są checkboxy i w/w skrypt zczytuje które checkboxy są zaznaczone |
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobna odpowiedź - twoje input i textarea nie mają znacznika name (czyli nie zostaną zserializowane). Ponadto zaoferuję ci kilka rad:
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Dziękować. Pomogło. Teraz jeszcze mam pytanie. Zamienia mi np. [u] na %5B. Jak to zmienić?
|
|
|
![]()
|
|
Spotkałem się kiedyś z tym problemem, niestety już nie pamiętam jak sobie poradziłem. Może zamiast serializować cały form serializowałem poszczególne inputy i dopiero później składałem w zapytaniu np.
. Poza tym jeśli inputy mają ten sam 'name' to nie trzeba przy nim dodawać do nazwy [], PHP sam skonstruuje z nich tablicę. Może to ci w czymś pomoże -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 17:34 |