![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem..
Napisałem skrypt galerii.. podajemy ścieżkę do katalogu "galerie" w zmiennej $folder_gal (w folderze "galerie" są folderki, każdy folder zawiera pliki *.jpg oraz katalog _min gdzie są przechowywane miniatury tych że plików jpg) Gdy testuje plik odpalając go bezpośrednio jest on w katalogu "galerie" podając w zmiennej ścieżkę wszystko śmiga tak jak sobie wymyśliłem. Natomiast jak wstawiłem galerie w moją stronę trzeba było zmienić ścieżkę na
wyświetla się napis " bla bla bla" będący na początku pliku przed <?php a reszty kodu jaby nie wczytywało wogule... Jak zmienię ścieżkę w $folder_gal na inna bądź z błędem wywala mi komunikat Cytat "Warning: opendir(./plix/galeri) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory..." Ręce opadają bo nie mam żadnego pomysłu. Spaliłem z pół paczki fajek szukając błędu i zmieniając ścieżki.. Używam xampp'a I mam z nim problem bo podobnie nie widzi mi skryptu odpowiadającego za logowanie się na stronie.. na serwerze zewnętrznym działa jak trzeba a na xampp'ie tak jakby go wcale nie było.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Problem musi być naprawdę poważny, skoro założyłeś aż trzy identyczne wątki...
1. Pokaż więcej kodu tej galerii... I może spróbuj tak:
2. Co do skryptu logowania, bez kodu nikt Ci nie pomoże, ale aż mnie skręca, żeby pokierować Cię na wątek z pomocą dla lamusów: Temat: Najczstsze bdy - pkt. 10. Ten post edytował Kshyhoo 9.06.2010, 12:26:02 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za powielenie tematu ale przeglądarka miała zamułe i kliknąłem z 2 razy za dużo Nie wiedziałem o tym.
Kod logowania (sesji) sprawdził mi znajomy programista mówi ze jest wszystko jak trzeba, działa na serwerze zewnętrznym ale nie działa w ogóle na xampp'ie i też nie wie dlaczego. On sprawdzał na własnym serwerze i też było ok. Tu sobie dam spokój, przerabiać raczej nie będe. Nie ważne... Ten post edytował tofik1778983 9.06.2010, 23:09:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
proszę o używanie odpowiedniego bbcode.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:32 |