![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich to mój pierwszy post . Od dłuższego czasu planuję napisać grę internetową (na razie tylko dla siebie i przyjaciół) podobną do ogame ale o wiele bardziej rozbudowaną . Z uwagi na moje zerowe doświadczenie a takimi "projektami" prosiłbym was o pomoc.
1. Do napisania takiej gry wystarczy PHP+MySQL ? chodzi mi o silnik gry. 2. Czy ktoś wie jak tworzy się takie gry ? tzn od czego się zaczyna i tp. nie proszę tutaj o jakąś obszerną wypowiedź lecz tylko o ogólną zasadę. 3. Na jakiej zasadzie działają np silniki xnowy (ogame)? Będę bardzo wdzięczny za pomoc . Z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do pierwszego pytania: najprostszy HTML+CSS+PHP+MYSQL a co do reszty to jak będziesz umiał to obok to będziesz znał odpowiedź
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Zanim zajmiesz się pisaniem gier to naucz się dobrze pisać w php i mysql zwykłe strony.
Zanim zaczniesz pisać gry bitewne w php napisz najpierw jakieś prostsze np. rpg. Cytat 3. Na jakiej zasadzie działają np silniki xnowy (ogame)? pobierz xnowe i zobacz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przyda się też znajomość JS. Projekt najlepiej zacząć od rozrysowania gry, scenariusza i projektu bazy danych.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:46 |