![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta funkcja która jest w stopce odpowiedzialna za wyswietlenie stopki strony
Ta funkcja ma wyswietlic strone o danym tytule link wyglada tak www.strona.pl/ask.php?=o-nas
co robie nie tak? ze caly czas wyswietla mi Podana Strona nie istnieje? jakaś chocby mała podpowiedz. Ten post edytował imashjan82 7.04.2010, 22:02:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu: if (isset($_POST['$link']))
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukałem w google i dalej nie wiem co? :-(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
darko już Ci napisał. Popatrz, co przekazujesz w $_POST.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Przekazuje $link czyli to : ask.php=$link ? jak usunel znaczek $ to nie dziala wogole i pokazuje blad.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if (isset($_POST['$link']))
poprawa na if (isset($_POST[$link])) |
|
|
![]()
|
|
to tez nie to dalej pokazuje ze strona nie istnieje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a href='ask.php?TU=".$wiersz['link']."'>".$wiersz['tytul']."</a> |";
tam gdzie ci napisałem "TU" powinno coś być, ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie dziala
nie dziala nie dziala nie dziala i za kadzym razem adres wyglada tak : ask.php= i tyle dodam ze to wszystko jest w jednym pliku, plik stopki jest includowany Ten post edytował imashjan82 7.04.2010, 23:05:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy kod linia 8 w funkcji footer powinna wyglądać tak:
Nie wiem, czy ja po chińsku piszę? Funkcja druga (ask) linia 3: Jak to nie zadziała, to wklej cały kod. |
|
|
![]()
|
|
NIe piszesz po chińsku. Zrobiłem tak ale dalej jest to samo.
|
|
|
![]()
|
|
Skoro wszystko jest w jednym pliku, to wklej tutaj kod. Ciekaw jestem, jak Ty tę funkcję ask wywołujesz.
|
|
|
![]()
|
|
tak wywoluje
plik z funkcjami
plik ask
plik stopki Ten post edytował imashjan82 8.04.2010, 00:04:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz zaraz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zaraz zaraz ![]() To i tak nic nie da. Do powyższego kodu trzeba zastosować dwie zmiany: 1. w pliku ask.php w linii 35 zamiast ask($link); powinno być ask($_GET['link']);, 2. w funkcji ask() w trzeciej linijce powinno być if(isset($_GET['link']) && $_GET['link'] == $link) zamiast if(isset($_POST['link'])). Poza tym mam zastrzeżenia co do przeplatania kodu PHP i (X)HTML w pliku ask.php, ale to odrębna kwestia i mniej znacząca. |
|
|
![]()
|
|
Proszę proszę pisać o tych zastrzeżeniach co do pliku ask.php. Nie powinieniem go drukować w printach tak?
|
|
|
![]()
|
|
Proszę proszę pisać o tych zastrzeżeniach co do pliku ask.php. Nie powinieniem go drukować w printach tak? Nie o to chodzi, że nie powinieneś, ale skoro już przeplatasz kod (X)HTML i PHP to możesz to robić znacznie bardziej czytelnie (bez używania print). To chyba nie jest cały plik ask.php, bo nigdzie nie widzę znaczników rozpoczynających <html>, sekcji <head></head> itp. rzeczy, ale podany fragment można zapisać w taki sposób:Bynajmniej nie chodzi tu o formatowanie, ale o samo wywoływanie skryptów (funkcji) PHP. Po prostu wstawiamy odpowiedni kod PHP w miejscach, w których jest to absolutnie konieczne. |
|
|
![]()
|
|
To jest cały plik. poprostu znaczniki są w pliku header.html potem góra strony jest w header_top.html. I już wiedzę co muszę zmienić. część z iiads.eu musze dodac to pliku header_top.html bo to jest część strony która się nie zmienia. Tak samo boczne menu znaczy lewa strona. Zmienne jest tylko centrum strony i prawe menu. Bardzo dziękuję za poradę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:47 |