![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam skrypcik tworzący listę plików znajdujacych sie w zdefiniowanym katalogu . chciał bym aby każda nazwa byłą tez hiperłączem do sciągnięcia pliku i niemoge tego ogarnąć
Proszę o pomoc Z góry dziękuje i Wesołych Życze! A o to kodzik Kod <?php $directory="test"; $dir=opendir($directory); $file_list="<UL>"; while($file_name=readdir($dir)) { if(($file_name!=".")&&($file_name!="..")) { $file_list.="<LI>$file_name"; } } $file_list.="</UL>"; closedir($dir); echo " Pliki w $directory: $file_list"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A próbowałeś chociaż? Pokaż, co płodziłeś.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kombinowalem tak
Kod <?php
$directory="test"; $dir=opendir($directory); $file_list="<UL>"; while($file_name=readdir($dir)) { if(($file_name!=".")&&($file_name!="..")) { $file_list.="<LI>$file_name"; } } $file_list.="</UL>"; closedir($dir); echo " Pliki w $directory: $file_list.='<a href="www.adres.pl/katalog/'.$file_name.'">'.$file_name.'</a>'; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przykład:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
bardzo dziękuje ! jeszcze tylko dodam hasło i bedzie git .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 09:32 |