![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zrobić jeden manewr, ale nie wiem czy jest ona wykonalny ![]() Otóż mam formularz i chciałbym zrobić w nim jedno takie dziwne pole. Mianowicie mam w bazie listę imion i nazwisk(na razie to kilkaset rekordów, ale powiększy się) Chciałbym takie pole tekstowe, żeby po wpisaniu litery wyświetli pod spodem możliwość wyboru z pośród rekordów zawierających tą literę, z kolei jak dopisze kolejna literę to zawęzi wyświetlanie do tych co posiadają dane liter w sobie. Przykład: Wpisuje : "D" Wyświetla wszystkich co zawierają literę d Dopisze : a czyli mam "Da" To wyświetli wszystkich co posiadają te litery w takiej kolejności obok siebie. Czyli wyświetli Darek , ale Aldona już nie. No i po kliknięciu w jedna z proponowanych opcji pojawia się ona w tym polu tekstowym ;p EDIT: Coś jak jedno z pól na nk. Wejdźcie w NAPISZ WIADOMOŚĆ i jak wpisujecie nazwę użytkownika to dobiera ![]() Jak to miałoby wyglądać ? ;] Ten post edytował tkaczu27 29.03.2010, 13:36:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Masz podstawę, resztę kombinuj:
Ten post edytował Kshyhoo 29.03.2010, 13:38:13 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat Mysql znam i wiem co to oznacza.
![]() Jeżeli się nie mylę to kombinując z Mysql i Php to żeby mi zawężało wyniki będę musiał odświeżać stronę, a mi chodzi o prace w czasie rzeczywistym. Teraz tak myślę, że chyba Ajax którego nie znam ;p, a może jakieś przykłady tego są ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu masz przyklad a nawet rozwiazanie
http://www.ajaxupdates.com/new-suggest-script-with-jquery/ -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
polecam coś ze stajni bassistance: http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...n-autocomplete/
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:01 |