![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kłopot z posklejaniem grafik bo mi się rozjeżdzają, taki mam kod w budowie:
i zaciąłem się na 11 grafice, czyli tym divie o id srodek. Mógłby ktoś mi pomóc gdzie wsadzić tą grafikę bo kombinuje i nic nie wychodzi, tutaj link do stronki: http://polskareprezentacja.ugu.pl/jednosc/ Mam jeszcze pytanie, czy dobrze to ogólnie robię? chodzi o kod - kodowanie i jakieś tam szczegóły braku deklaracji czy osobnego arkusza css to nie o to mi chodzi bo to wiem. Ten post edytował Majzel 21.02.2010, 18:53:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A dlaczego nie dasz grafik jako tło w stylach?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w stylach, na końcu, pod wszystkimi innymi definicjami dopisać:
i sprawdzić, czy coś się zmieni. P. S. Za wielkość loga (198 KB?) należy Ci się chłosta. Ten post edytował DiH 21.02.2010, 19:55:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A dlaczego nie dasz grafik jako tło w stylach? no dobrze to wiem, może potem, ale dalej nie wiem co jest nie tak z tym rozmieszczeniem. DiH dodałem ten kod i nic :/ To co jest nie tak w końcu ? Ten post edytował Majzel 21.02.2010, 20:12:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz w stylach, na końcu, pod wszystkimi innymi definicjami dopisać: i sprawdzić, czy coś się zmieni. P. S. Za wielkość loga (198 KB?) należy Ci się chłosta. Szczerze to sie na /*****/ znocie Zamiast pomóż koledze to nabijacie bezsensowne posty a tu chłopak sie niecierpliwi bo robi z jakimś dobrym grafikiem stronke zapewno. Ale wy nie pomagacie tylko niepotrzebnie piszecie lepiej pomyślcie zanim napiszecie ![]() PozdRo !
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Szczerze to sie na /*****/ znocie Zamiast pomóż koledze to nabijacie bezsensowne posty a tu chłopak sie niecierpliwi bo robi z jakimś dobrym grafikiem stronke zapewno. Ale wy nie pomagacie tylko niepotrzebnie piszecie lepiej pomyślcie zanim napiszecie ![]() PozdRo ! ![]() Masz dla tego obrazka style="float: right;", to czego się spodziewasz? Ten post edytował Spawnm 21.02.2010, 21:20:29
Powód edycji: [Spawnm]:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
no tak, ale jak dam left to tylko zmieni się to, że go do lewej strony dosunie, nie wiem w jaki sposób umieścić ten obrazek między divem lewym(id lewy) a divem prawym(id prawy) a pod menu(id menu), position absolute odpada bo wtedy będzie to różnie wyglądało pod różnymi rozdzielczościami.
Ten post edytował Majzel 21.02.2010, 20:26:30 |
|
|
![]()
|
|
To Ty chcesz umieścić go między 3 a 10 ?
|
|
![]()
|
|
tak między 3 a 10 grafiką - jeżeli dobrze Cie zrozumiałem, tutaj zaznaczyłem na czerwono gdzie ma być div http://img13.imageshack.us/img13/7226/divb.jpg
Ten post edytował Majzel 21.02.2010, 20:38:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
I zalecenia pozostają: - style wrzuć do pliku css, - obrazki wstaw jako background dla div-ów, - zmień piłkarza ;P Osobiście zmieniłbym jeszcze kodowanie na UTF-8. Ten post edytował mortus 21.02.2010, 20:59:46 |
|
|
![]()
|
|
No to może tak (zaznaczony na zielono ;p):
Ale daj to tak, łatwiej się operuje:
Ten post edytował Kshyhoo 21.02.2010, 20:43:04 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:26 |