![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, potrzebuje wczytac do zmiennej dane z pliku(podstron), tyle, ze nie z pliku o okreslonej nazwie, ale aktualnie otwartego
(skrypt inkluduju do pliku). Czy jest to wogle mozliwe w samym php? Bo na pewno mozliwe jest dzieki polaczeniu php i mysql |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak jak w temacie, potrzebuje wczytac do zmiennej dane z pliku(podstron), tyle, ze nie z pliku o okreslonej nazwie, ale aktualnie otwartego (skrypt inkluduju do pliku). Nazwę pliku masz w inkludowanym pliku czy chcesz inkludowany plik wczytać do zmiennej (oprócz jego inkludowania?)? Cytat Czy jest to wogle mozliwe w samym php? Bo na pewno mozliwe jest dzieki polaczeniu php i mysql Jak jest możliwe w PHP + MySQL to pewnie da się w samym PHP. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o nazwe pliku do ktorego inkluduje sie skrypt....
(wide moj poprzedni temat) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że masz dwa pliki
plik1.php plik2.php w pliku2.php inkludjesz pliki1.php i w kodzie pliki1.php chcesz dostać plik2.php? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie:
mam wiecej plikow: mam podstrona_1.html podstrona_2.html podstron_3.html .... podstrona_n.html Do kazdego z nich wstawiam ten sam skrypt (ma on wstawiac element na podstawie wykrytego ze strony title) akurat mam uzyte polecenie require_once. moim problemem jest to jak sprawic, zeby skrypt sprawdzal ten plik do ktorego zostal wstawiony, a nie wczesniej okreslony. Prosze o odpowiedz, bo nie wiem, czy mam szukac rozwiazania do tego sposobu, czy zaczac szukac innego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zeby skrypt sprawdzal ten plik do ktorego zostal wstawiony - nie bardzo rozumiem Twoje machinacje i intencje, ale wydaje mi się, że to rozwiąże Twój problem:- w tej tablicy powinna być gdzieś nazwa aktualnie dręczonego przez parser pliku. |
|
|
![]()
|
|
czyli co? musialbym zrobic tablice i potem kazac php znalesc w niej nazwe, a potem
czy daloby ta znaleziona nazwe wrzucic do funkcji: file_get_contents? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę to pogmatwałeś...
Zakładam że ten temat to nawiązanie do Temat: HTMLPHPJak wstawi fragment z do zmiennej Nie możesz na początku sprawdzić te tile jak ci tam pokazałem a potem dopiero includować daną podstronę? A nie na początku includujesz a potem się gubisz... Ten post edytował qba10 15.02.2010, 22:27:34 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
niestety juz mam gotowy serwis :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok te pliki podstrony maja wpisane <title> w formie naprzykła:
tak? jeżeli tak to po wczytaniu podstrony za pomocą include wystarczy sprawdzić tytuł aktualnej strony i za pomocą mojego skryptu określić co tam jest w tym title i dalej zrobić to co juz chcesz... -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
juz mam :
Kod $nazwa = explode("/" , $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $nazwa = $nazwa[ count($nazwa) -1 ]; oraz Kod $www = file_get_contents ("$nazwa"); //twoje podstrony Ten post edytował adam1226 15.02.2010, 22:54:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:06 |