![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chce sobie napisać taki prościutki skrypcik, który ma działać na zasadzie mini dodawarki do katalogów. Otóż ma to działać na takiej zasadzie: Mam wygenerowaną swoją baze katalogów w notatniku lub też w exelu i chce to zrobić, że jak kliknę np. na jakiś adres katalogu to ma przejść do tej strony i automatycznie, żeby się uzupełniał wpisem a ja tylko zaakceptuje ![]() Pomożecie mi to napisać? Posuniecie pomysły? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Jeżeli chcesz kliknąć na link w notatniku, to życzę powodzenia ;p
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie w notatniku
![]() W notatniku i exelu mam tylko bazę linków, w każdym bądź razie mogę eksportować do mysql. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
1. Otwierasz plik.
2. Czytasz linia po linii. 3. Ładujesz w pętli na stronę. 4. Klikasz... ;p -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
A tak jaśniej dla noobka
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zaczynasz od <?php a kończysz na ?>. Jeżeli oczekujesz gotowca, napisz w innym dziale. W byle jakim kursie php znajdziesz kod potrzebny do obsługi plików i pętlę do wyświetlenia danych. Cała reszta to pestka.
Ten post edytował Kshyhoo 5.02.2010, 14:06:12 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
heh nie pomagasz
![]() ![]() Tylko jak zrobić, że jak klikne w ten adres katalogu to autmatycznie mi się uzupełni daną treścią? |
|
|
![]()
|
|
Jaką treścią? Strony z linku? Nie słyszałeś o funkcji include()
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 26.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak mi się wydaje, że nie słyszał, liczy na gotowca
![]() Michale, domyślam się, że nikt nie wie o co Ci dokładnie chodzi bo nie sprecyzowałeś tego - to raz. Dwa zabierasz się za rzeczy których kompletnie nie masz pojęcia, może zacznij od podstaw i krok po kroku dojdziesz do tego "how to". |
|
|
![]()
|
|
Dobra może źle napisałem, oczywiście nie czekam na gotowca bo w życiu nic nie ma za darmo.
Chce żeby wyglądało to w taki sposób: 1. Pobieram z bazy danych liste katalogów np. www.adres.pl 2. Uzupełniam w jakimś formularzu(własnym) adres mojej strony, adres email, tytuł strony(mojej), opis mojej strony, słowa kluczowe 3. Następnie klikam na dany adres z bazy, która zostanie wczytana w jakimś miejscu i tam w tym katalogu chce dodać swoją strone i zamiast kopiowania powyższej treśći mojej strony itd. nie bede musiał tego ręcznie kopiować tylko samo się uzupełni, a ja natomiast będe tylko sprawdzał czy dobrze się dodała treś i jeśli bedzie Ok to klikne Dodaj czy coś w tym stylu Jak coś to prosze pisać ![]() Chce sobie zrobić taką mini dodawarkę do katalogów qlweb Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:00 |