![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie znalazlem takie opcje w programie, domniemam po nazwie ze chodzi o to ze dany div moze zachowywac sie jak tabela??
da sie zrobic pelnowartosciowa tabele do umieszczania danych tabelarycznych w CSS zamiast za pomoca znacznikow tabeli? ![]() bo probowalem samym tym displayem ![]() zeby sie np dalo cos takiego zrobic ![]() Ten post edytował lnn 31.01.2010, 22:27:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proboje wykorzystac to display ;p ale narazie nie moge zrobic podzialu zeby dzialalo do tego kodu np powyzej ..chodzi o to ze kolumny wyswietlaja sie jedna pod druga a nie obok siebie :]
Ten post edytował lnn 31.01.2010, 22:51:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
co odpowiada: # table - tabela blokowa: <table>...</table> # inline-table - tabela "inline": <table>...</table> # table-row-group - grupa wierszy tabeli: <tbody>...</tbody> # table-header-group - nagłówek tabeli: <thead>...</thead> # table-footer-group - stopka tabeli: <tfoot>...</tfoot> # table-row - wiersz tabeli: <tr>...</tr> # table-column-group - grupa kolumn tabeli: <colgroup>...</colgroup> # table-column - kolumna tabeli: <col /> # table-cell - komórka tabeli: <td>...</td>, <th>...</th> # table-caption - tytuł (podpis) tabeli: <caption>...</caption> Ten post edytował Kshyhoo 31.01.2010, 23:13:42 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
o dzieki wielkie wlasnie o to mi chodzilo
![]() ![]() a jak zrobic w CSS taka wlasciwosc colspan ![]() |
|
|
![]()
|
|
Sąsiednie elementy mające display:table-cell „skleją” się razem.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
mam tak, i opcje chcialem zeby byly 3 komorki jako jedna, a robi sie tak:
![]()
poszedlem naokolo, zapewne gorna tabelka dziedziczy wartosc tej dolnej i dlatego sie nie skleja ;p wiec zrobilem jeszcze drugi styl dla tej u gory i utworzylem oddzielna tabelke Ten post edytował lnn 1.02.2010, 21:45:28 |
|
|
![]()
|
|
A o to biega. To chyba mam smutną wiadomość: takie rzeczy to tylko w Erze ;p
CSS-owe właściwości nie mają odpowiedników colspan z XHTML. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:19 |