![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki mały problem. Jestem w trakcie robienia pracy dyplomowej i mam problem z logowaniem.
Sam skrypt rejestracji i logowania dobrze działa ale problem polega na tym że chciałem zrobić takie coś że po zalogowaniu w miejscu formularza do logowania pojawia się napis "Zostałeś zalogowany jako", i nie wiem gdzie zrobiłem błąd bo po zalogowaniu chowa mi całą górną część strony i nic nie widać. Szczegóły Tutaj Login: test Hasło: test I zobaczycie sami. Index.php
Proszę o pomoc Ten post edytował Barcelona 29.01.2010, 22:59:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdzie nie zrobiłeś błędu i nie potrzebujesz pomocy. Wystarczy, jak podejrzysz źródło strony (po zalogowaniu) naciśniesz ctrl + f i wpiszesz w polu wyszukiwania frazę: Jeste
W rezultacie odnajdzie: "Jeste� zalogowany jako test" (tuż przed formularzem). ps. zastanowiłbym się jeszcze nad zmianą iso-8859-2 na utf-8, ale to już inna bajka. Ten post edytował darko 30.01.2010, 07:28:05 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowania nie zmieniam bo krzaków nie ma, zresztą i tak z bazy idzie wymuszone kodowanie.
A co to kodu źródłowego, to wiem że wyświetla że jestem zalogowany ale nie wiem czemu wywala całą stronę do góry zasłaniając górną część. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może powinieneś zmienić treść pytania ?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
(...) ale nie wiem czemu wywala całą stronę do góry zasłaniając górną część. Stawiałbym na:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2010 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast
użyj funkcji isset() I nie
tylko Ten post edytował szamburdsz 31.01.2010, 22:52:36 |
|
|
![]()
|
|
Jest to samo. Myśle że może to być problem z div'ami, może gdzieś się gryzą ;/
I dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast
Na:
Nie wiem czy zadziała bo zmieniłem na szybko to co mi się rzuciło w oczy, ale przy okazji powinno to naprawić problem wylogowania, które również nie działa. Nie. Nie wiem czemu forum mi zacytowało cały post ![]() Ten post edytował pyro 1.02.2010, 13:45:18 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Cała strona się posypała ;/
Screeny: Przed logowaniem: ![]() Po logowaniu ![]() Siedze od rana i kombinuje i wymyślić nie mogę. I faktycznie musze kodowanie pozmieniać bo myślałem że jest dobrze ale "ś" nie wyświetla. Ten post edytował Barcelona 1.02.2010, 14:38:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2010 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podmień na ten fragment:
|
|
|
![]()
|
|
Teraz wywaliło jeszcze przed logowaniem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ps. ladny kwiatek ![]()
-------------------- everybody sing a song http://wydarzenia.kredytforum.info/
|
|
|
![]()
|
|
No poważnie, to pójdzie na dyplomówkę. Słuchaj, robie stronę w miare swoich możliwości, nie jestem projektantem tylko (o dziwo) dopiero się ucze
![]() A co do kodu zaczej ten fragment
Raczej on nie wpływa na to co się dzieje na stronie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 6 Dołączył: 1.02.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szczerze radzę zainstalowanie Firebuga do firefoxa i obserwację co się dzieje z kodem. Przy okazji widać elegancko jak się zmienia CSS. W tej chwili jestem w szkole i nic tutaj nie wyczaruję, ale może jest problem ze stylami? Wg mnie:
na:
EDIT Poza tym, tak teraz zauważyłem, że po zalogwaniu znika ci jeden DIV. Przed zalogowaniem jest tak:
A po jest już tak:
Więc może powinno to wyglądać następująco:
Szczerze bez firebuga ciężko dojść jak ten kod tu naprawdę wygląda ![]() Inna sprawa. Na samym początku, przed zalogowaniem, najpierw otwierasz <div>, potem <form> a zamykasz na odwrót, najpierw </div> a potem </form> co się "nieco" kłóci ze składnią htmla ![]() ![]() Ten post edytował Lewiatan 2.02.2010, 14:55:47 |
|
|
![]()
|
|
Poza tym, tak teraz zauważyłem, że po zalogwaniu znika ci jeden DIV. Wielkie dzięki, właśnie rozwiązałeś mój problem ![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:28 |