![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Cz-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz wysyłający dane do pliku chart.php, który rysuje wykres oparty o OFC2. Aktualnie mam zrobione tak, ze wynik czyli ten wykres pojawia sie w osobnym oknie (600,300). A chciałbym, że po wciśnieciu buttona 'Rysuj' wyświetlał się pod formularzem.
Oto kod w ramach ścisłości
Ten post edytował cezarszl 29.01.2010, 02:36:53 -------------------- ja być noob
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
I w czym problem? Załadowanie w nowym oknie realizuje kod:
w nagłówku formularza. Omiń go i będzie się ładował na stronie z formularzem. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Cz-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez tego przeglądarka przechodzi do chart.php, a ja chce, zeby wynik wyswietlil mi sie pod formularzem.
-------------------- ja być noob
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przecież to sa podstawy, już nawet nie php, ale html! Musisz wskazać plik, do którego przekażesz dane:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
OMG człowieku ten plik, który wstawiłem to main.php i on wysyła post'em do chart.php
![]() Ja chce, zeby wynik czyli chart.php wyswietlal sie na tej samej stronie co formularz, jako wynik przycisniecia 'Rysuj'. Nie wiem czy trzeba tu jakis JavaScript, czy np. podzielić main.php css'em. Niech ktoś mnie tylko nakieruje..... -------------------- ja być noob
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A to nie prościej include'ować zawartość pliku jeśli wykryto przesłanie prawidłowych wartości dla $_POST?
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz skorzystać z JQuery i funkcyjki $.ajax() www.jquery.com
|
|
|
![]()
|
|
Wykorzystałem rade skowrona i działa. W ogóle o tym zapomniałem dzięki
![]() -------------------- ja być noob
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:58 |