![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam pytanie jak w PHP stworzyć parabolę za pomocą GD? Muszę stworzyć parabolę funkcji kwadratowej, mam funkcję która oblicza punkty na wykresie przez które ma przechodzić. Narysowałem tylko osie ale paraboli nigdzie nie umiem znaleźć jak zrobić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za podpowiedź, znalazłem ciekawy kod ale zamiast obrazka otrzymuję krzaki, co jest nie tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Brak deklaracji nagłówka...
Ten post edytował Kshyhoo 28.01.2010, 21:54:36 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Brak deklaracji nagłówka... [PHP]<?php header('Content-type: image/png'); imagepng($im); exit ?> [PHP] jak dam tak jak piszesz to wyskakuje błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xxyy/ftp/funkcja/wykres.php:1) in /home/xxyy/ftp/funkcja/wykres.php on line 30 Ten post edytował patryk9200 28.01.2010, 22:01:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widziałeś już komunikat na tym forum jak próbujesz napisać posta z frazą hea`ders alrea`dy sent by? bez `
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
widziałem ale cokolwiek zastosuje to i tak nie działa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pokaż co stosujesz.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upewnij się, że nic wcześniej nie wysyłasz do przeglądarki...
Kodowanie UTF-8? Zakoduj bez BOM. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
już mam dzięki
mam jeszcze jeden problem, jak zrobić, żeby parabola przechodziła przez określone punkty na siatce, a jej wierzchołek też można by było dawać w różnych miejscach siatki oto kod:
|
|
|
![]()
|
|
Kombinuj...
$limit/2 zmienia wierzchołek -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Kombinuj... $limit/2 zmienia wierzchołek to już dawno odkryłem natomiast nie umiem sobie poradzić z wielkością paraboli jak ją zmienić, jeszcze jedno jak zrobić żeby jak dam np. 2.5 to się przesunie o 2.5 kratki a nie tak jak teraz nie wiadomo w gdzie, zwiększając np. o 1 i tak dalej okazuje się że wielkość nie jest stała, może znacie inny sposób na to? |
|
|
![]()
|
|
Parabola jest wykresem funkcji kwadratowej w postaci y=ax2+b. Jeżeli a jest dodatnie, ramiona paraboli skierowane są do góry. b odpowiada za "start" wierzchołka paraboli. Tyle matematyki. nie ma to się nijak do skryptu, gdzie trzeba kombinować wieloma elementami...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:54 |