![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam upload i jest coś źle z polskimi znakami. Tzn nie działają prawidłowo jak sie wrzuci plik. Kod uploadu:
Proszę kogoś o dodanie do tego kodu, czegoś co zamieni polskie znaki, spacje itp. na inne znaki, przyjmowane w uploadzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
podpowiedź iconv + translit
http://php.net/manual/en/function.iconv.php -------------------- neverever
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, znalazłem jeden kod, jednak dalej zamiana nie działa:
Kod $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; $plik_nazwa = strtr($plik_nazwa,"ĄĆĘŁŃÓŚŻŹąćęłńóśżź","ACELNOSZZacelnoszz"); $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size']; Proszę o poprawienie tak, aby zamieniało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze, a ja poproszę o 50 zł ;-)
powiedz jakie masz pojęcie o php?? wystarczy za pomocom choćby str_replace zamieniać wszystko na znaki akceptowane przez serwer ;-) -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
To mógłbyś podać? Dla Ciebie to tylko jedna linijka kodu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dla niego to jedna linijka kodu, to dla ciebie też...
Ludzie zrozumcie jak to brzmi: Proszę o poprawienie tak, aby zamieniało. Jak polecenie z roboty... A nie można: Niestety nie wiem jak to zrobić, czy ktoś wie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie wiem jak to zrobić, czy ktoś wie?
pasuje? :x |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spokojnie
![]() ja używałem czegoś takiego:
działa zarówno pod UTF-8 jak i ISO, zastępuje wszystkie "krzaki" znakami "_" potem dajesz
;-) Ten post edytował piotr94 31.01.2010, 13:22:12 -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
Wtedy mi wyskakuje, że złe rozszerzenie
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tip of the day: funkcja str_replace przyjmuje jako parametr również tablicę i nie trzeba jej 25 razy wywoływać
![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:07 |