![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2007 Skąd: Rzeszów/Tuchów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam maly problem. Otoz posiadam zainstalowany Webserv, i proboje konfigurowac php-fusion. Nawet na localhoscie musze nadac uprawnienia zeby zaczac pracowac. I tu mam problem, poniewaz wiem, jak nadac uprawnienia gdy pliki sa na serwerze gdzies w Internecie.. a na kompie to juz inna sprara. Probowalem w TC ale nie bardzo wiem gdzie, w atrybutach ? jesli tak to gdzie dokladniej ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WebServ jest pod windowsa, a CHMODY(bo o nich chyba mowisz) nadaje się w linuxie
![]() ![]() Tak więc ten krok pod windowsem mozesz sobie pominąć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w total commander:
łączysz się z serwerem, zaznaczasz plik dla którego chcesz zmienic atrybuty i wybierasz z menu: plik-> zmień atrybuty. To samo co w linuxie, tylko spod total commandera dla windowsa:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2007 Skąd: Rzeszów/Tuchów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w total commander: łączysz się z serwerem, zaznaczasz plik dla którego chcesz zmienic atrybuty i wybierasz z menu: plik-> zmień atrybuty. To samo co w linuxie, tylko spod total commandera dla windowsa:) no to to ja wiem, tylko powiedz mi jak nadac atrybut 777 dla katalogu ktory znajduje sie na kompie, bo jesly znajduje sie na serwerze to sie wpisuje 777, a dla pliku/katalogu na swoim kompie jest inaczej. Sprawdz sobie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chmod 777 = zapis, odczyt, wykonanie dla odpowiednio: właściciel, grupa, inni
Wystarczy, że w Windowsie dasz uprawnienia do zapisu i odczytu dla wszystkich (jako administrator) -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aa czyli próbujesz nadać prawa dla plików windowsa, a nie do plików na serwerze,
no więc polecam ten temat: Prawa dostępu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:47 |