![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam takie polecenie w pliku readme Cytat katalogi "file" i "download" ustaw chmod 777 Jak to się robi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Boże Ty widzisz a nie grzmisz!
Przenoszę na Hydepark |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę większego problemu niż po prostu zmienić chmod tych katalogów na 0777, czyli odczyt, zapis i wykonywanie dla wszystkich
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Vertical sęk w tym, że kolega ~tomson nie wie jak się zmienia prawa
![]() 1. Jak masz serwer pracujący na Windowsie, to olej to. Nie musisz zmieniać praw, bo ich nie ma ![]() 2. Jak masz serwer na ! Windows to możesz to zrobić z poziomu konsoli o ile masz do niej dostęp (polecenie chmod) lub za pośrednictwem twojego klienta FTP, lub innego klienta. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam łyndołsa a serwer na którym mam miejsce jest pewnie na linuksie
używam total comandera i nadal niewiem jak to zrobić jestem totalne lame z php i z linuksa, dorwałem wreszcie kawałek miejsca na serwerze www.lycos.co.uk i próbuje się czegoś nauczyć Ten post edytował tomson 31.12.2005, 16:47:28 |
|
|
![]()
|
|
No ale to nie ma związku z php i Linuksem (no tu może troszkę ma
![]() ![]() Jak masz Total Commandera to: 1. Łączysz się z serwerem i dostajesz się na swoje konto FTP; 2. Wybierasz pliki/katalogi; 3. Klikasz w menu Pliki -> Zmień atrybuty. I ustawiasz takie jak chcesz; 4. Klikasz OK ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki tylko tam nieposługujemy się kodem tylko są opcje do wyboru
Ja mam ustawione na "archiwizowane" czy będzie OK ![]() |
|
|
![]()
|
|
Źle.
Dlatego, że próbujesz ustawić prawa dla plików Windows'a a Windows nie posiada takich uprawnień dla plików/folderów. A masz ustawić prawa dla plików znjdujących się na serwerze! Połącz się ze swoim kontem FTP i ustaw prawa dla plików na serwerze a nie na lokalnym kompie. Jak się połączysz to będziesz miał inne prawa do wyboru. |
|
|
![]()
|
|
Trzeba było tak odrazu dzięki wielkie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(mike_mech) [...] 1. Jak masz serwer pracujący na Windowsie, to olej to. Nie musisz zmieniać praw, bo ich nie ma ![]() Właśnie nie ![]() ![]() -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@escaflowne: Ale jednak łatwiej ustawić prawa na NTFS'ie niż na jakiejś linuxowej parytycji, w taki sposób żeby każdy miał tylko i dokładnie do tego prawa do czego powinien.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:23 |