![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam plik SVG, przykładowo z polskimi województwami: http://games.hsms.pl/polska.svg . Czy możliwe jest zrobienie czegoś takiego w js, że po kliknięciu na dane województwo wykona się dana funkcja, np wyświetlająca jego nazwę? Myślałem, żeby nad warstwą z obrazkiem nanieść drugą warstwę odwzorowującą strukturę linii w SVG, ale napotkałem dwa problemy: * Jak zrobić strukturę nie będącą prostokątem * Jak zgrać te dwie warstwy, oraz jak wyciągnąć dane z SVG do narysowania tej nie prostokątnej struktury? Problemem jest to, że nie mam z góry narzuconego pliku SVG. Skrypt ma działać dla różnych plików. Jedyne co wiem na temat pliku SVG to to, że zawsze będzie zbudowany tak jak ten co podałem w przykładzie. Będzie natomiast inny układ linii. Ma ktoś może pomysł jak to prościej rozwiązać? Proszę o jakieś wskazówki bądź zasoby sieciowe - ja nic interesującego nie znalazłem. Z góry dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam tlaguz Ten post edytował tlaguz 29.11.2009, 12:04:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pogoogluj hasła mapa odsyłaczy, albo klikalna mapa Polski. Zobacz też tutaj
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź, ale chodzi o to, że to nie zawsze jest mapa Polski. Może to być mapa czegokolwiek zbudowana identycznie jak mapka województw którą podałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:36 |