![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postanowiłem i ja coś stworzyć na miarę fajnych rzeczy
![]() A więc do dzieła. Skrypt: RSS Site Agregator Demo: www.rss4u.pl Opis: Skrypt jest czytnikiem RSS, w domyśle ma także generować treść z ATOM. Działa prosto, pobiera informacje z wprowadzonych kanałów RSS i zamieszcza na stronie. Całość jest buforowana (tj. zapisywana do plików tymczasowych i przetwarzana przez skrypt) w celu zmniejszenia obciążeń bazodanowych w przyszłości gdy tej treści będzie dużo. Całość posiada własny mechanizm generowania sitemap.xml i "auto pingowanie" do: 1. Google 2. Bing 3. Yahoo 4. ASK Ponad to postawiłem na "ładne linki" dzieki czemu w ich adresach NIE MA LICZB które to określają żądany rekord z bazy. Starałem się stworzyć całość tak jak to Google przykazało, czyli title i reszta rzeczy tak jak w podręczniku. Gdzieniegdzie jeszcze nie dopracowałem tego zagadnienia. Całość jest napisana we własnym frameworku + SMARTY + PEAR + gotowe elementy JS & gotowa skórka CSS Kod jest rozłożony tak by każdy mógł w nim pogrzebać i poprzerabiać do własnych potrzeb. Warstwy kodu PHP, HTML i SQL (o czym pisałem na forum) są rozłożone tak by można łatwo dokonywać modyfikacji. Póki udostępnię publice proszę o subiektywną ocenę - najlepiej pozytywną, ale negatywna to naturalna rzecz więc czekam na baty... Tym razem nie będę się wydurniał z księgami gości ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fajnie to dziala
ale ja bym pomyslal nad bardziej portalowym wygladem strony bo teraz jest strasznie mdlo i malo przejrzyscie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpaskudniejszy zielony jaki moje oczy widzialy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpaskudniejszy zielony jaki moje oczy widzialy ![]() ..specjalnie dla Ciebie zrobie możliwość zmiany skórki ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:51 |