![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wam przedstawić fLister'a.
Skrypt posiada możliwość szybkiej zmiany stylu dzięki zastosowaniu systemu szablonów, system langów, flash playera dla piosenek i filmów. W przyszłości chce dodać także możliwość pakowania plików/folderów. Jeśli macie jakieś pomysły proszę pisać w tym temacie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Lajtowe ladnie wyglada ale ma jeszcze zbyt male mozliwosci.
Cytat Skrypt posiada możliwość szybkiej zmiany stylu dzięki zastosowaniu systemu szablonów Gdzie moge to zrobic online? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lajtowe ladnie wyglada ale ma jeszcze zbyt male mozliwosci. Gdzie moge to zrobic online? Tzn ? Nie rozumiem zabardzo o co chodzi ? Jeśli chodzi chodzi o możliwości myśle że posiada wszystkie podstawowe możliwości. Jeśli masz jakieś pomysły co można dodać pisz śmiało. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt posiada możliwość szybkiej zmiany stylu dzięki zastosowaniu systemu szablonów Gdzie moge to zrobic online? Może bardziej po polsku? Kod G D Z I E M O Ż N A Z M I E N I Ć W Y G L Ą D T W E G O S K R Y P T U -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Masz folder templates/ w nich style mozna na podstawie tych dwóch styli które są tam dostępne zrobić swój własny po czym zmienić nazwę stylu na swoją w tablicy które znajduje się w pliku index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Masz folder templates/ w nich style mozna na podstawie tych dwóch styli które są tam dostępne zrobić swój własny po czym zmienić nazwę stylu na swoją w tablicy które znajduje się w pliku index.php Tyle to ja sam zauwazylem a moze dla laika warto zrobic to z gui i tyle to jest w sumie 10min roboty prosty form z selectem do wyboru stylu. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) marcio chyba myślał, że użytkownik ma możliwość wyboru jak strona ma mu się wyświetlać (jaki szablon) - a z tego co widzę to ma to być konfigurowalne przez administratora
2) Nie jest dobrym pomysłem umożliwiać dostęp do: http://muszelka.org:8080/templates/fwhite/ |
|
|
![]()
|
|
Tak dokladnie o to mi chodzi by zrobil obsluge tego online jak i zmiane templatu(ukladu strony) jak i jego szablonu(wygladu chodzi o kolorystyke glownie)
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wg mnie bardzo ładny (przejrzysty) programik - super robota.
Mógłbyś jeszcze rozszerzyć funkcjonalność o manager plików (np. upload), jeśli dodasz taką opcję to zainteresuje mnie tylko czy i na jakiej licencji zamierzasz udostępnić ten produkt. Pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W następnej wersji mam zamiar dodać kilka nowych rzeczy w tym właśnie mini panel administracyjny w którym będzie możliwość wgrywania plików. Jeśli chodzi o licencje, pozostanie bez zmian czyli - GNU General Public License v3.
1) marcio chyba myślał, że użytkownik ma możliwość wyboru jak strona ma mu się wyświetlać (jaki szablon) - a z tego co widzę to ma to być konfigurowalne przez administratora 2) Nie jest dobrym pomysłem umożliwiać dostęp do: http://muszelka.org:8080/templates/fwhite/ 2) nie wiedziałem ze ktoś znalazł błędy w html które mogą być niebezpieczne ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest źle, jak jeszcze to dopracujesz to myślę że sporo ludzi skorzysta z tego projektu
|
|
|
![]()
|
|
Zapraszam do korzystania z nowej wersji fLister'a.
|
|
|
![]()
|
|
Jakas wersja online jest, bo watpie zeby to ktos specjalnie na srv wrzucal.
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Jakas wersja online jest, bo watpie zeby to ktos specjalnie na srv wrzucal. Jakbyś trochę ruszył głową byś zobaczył ![]() ---------- Zapraszam wszystkich do używania nowej wersji skryptu. Skrypt dostępny do ściagnięcia Tutaj, demo Tutaj. Zmiany w wersji 2.4: 1. Dodanie 'Ulubionych'. 2. Usunięcie ciemnego stylu. 3. Możliwość wyłączenia pokazywania danego pliku. 4. Możliwość wyłączenia dostępu do danego pliku. 5. Zmiana ikonek. 6. Dodanie mod-rewrite. Regułki dla nginx'a są napisane w pliku .htaccess. Ten post edytował d3dik 11.06.2010, 10:13:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz:
error_reporting(0); a wystarczy zmienic na wyswietlanie wszystkich bledow i az czarno się robi od NOTICOW. Dla mnie osobiscie takie skrypty na dzien dobry są spalone. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to trochę mało możliwości, taką zabawkę programista może sklecić w parę chwil. Zobacz ajaxexplorer może Cię zainspiruje
|
|
|
![]()
|
|
Masz: error_reporting(0); a wystarczy zmienic na wyswietlanie wszystkich bledow i az czarno się robi od NOTICOW. Dla mnie osobiscie takie skrypty na dzien dobry są spalone. Poprawione wszytkie notice, paczka zaktualizowana. Jak dla mnie to trochę mało możliwości, taką zabawkę programista może sklecić w parę chwil. Zobacz ajaxexplorer może Cię zainspiruje Funkcjonalność z czasem będzie dodawana. Ten post edytował d3dik 11.06.2010, 11:17:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona nie dziala
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie odnośnie ulokowania skryptu w podkatalogu, a nie w katalogu głównym. Jest jakiś mniej inwazyjny sposób niż edycja wszystkich niezbędnych plików? Zmieniłem wartość stałej 'root_path' w index.php, jednak np. szablon odnosi się nadal do katalogu głównego, wyświetlanie plików zresztą też nie działa. Więc jak to z tym jest?
@Van Pytel, link z pierwszego postu nie działa, ale działa ten podany kilka postów niżej. Ten post edytował kilab 11.06.2010, 15:37:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A ja mam pytanie odnośnie ulokowania skryptu w podkatalogu, a nie w katalogu głównym. Jest jakiś mniej inwazyjny sposób niż edycja wszystkich niezbędnych plików? Zmieniłem wartość stałej 'root_path' w index.php, jednak np. szablon odnosi się nadal do katalogu głównego, wyświetlanie plików zresztą też nie działa. Więc jak to z tym jest? @Van Pytel, link z pierwszego postu nie działa, ale działa ten podany kilka postów niżej. kilab, tak zauważyłem dziś ten błąd. Poprawie go dziś a jeśli chcesz tak na szybko: Edytuj plik class/lister.php, do linii 34 dodaj przed ; np . '/nazwa_podkatalogu' np: $this->url = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '/flister'; ----- Paczka poprawiona ![]() Ten post edytował d3dik 11.06.2010, 17:43:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:58 |