![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2007 Skąd: Kozmin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam 2 plik cos.php gdzie jest skrypt php z 50 linijek i css na 20 okolo no a w pliku index.php robie $tresc = file_get_contents("cos.php");
i ze tak powiem hmm 25% kodu prasuje(nie widac) a reszte traktuje jako string, pomijajac kod css ktore dziala |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents() pobiera zawartość pliku, możesz ją później wyświetlić, ale kod PHP nie zostanie przetworzony przez interpreter (zostanie wyświetlony jako tekst [patrz źródło strony, na stronie go nie zobaczysz, przeglądarka <? ?> traktuje jako tagi]), w twoim przypadku najlepiej spisze się include().
PS. możesz użyć eval(), żeby przetworzyć podany kod, ale w tym przypadku to nie ma większego sensu Ten post edytował sniffer32 13.11.2009, 09:13:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2007 Skąd: Kozmin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak uzyl bym gdyby mi nie rozwalo kodu gdy mam kilka warstw css i przed nimi instrukcje warunku przy ktorych rozpoznaja ktora podstrone zaladowac, to na poczatku daje to $tresc = include(plik); potem dalej w danej warstwie css mam <?php echo $tresc; ?> to sie kod zachowuje jakby echo bylo na poczatku strony
poprostu chyba chodzi o to ze include odrazu printuje ![]() Ten post edytował Squealer 13.11.2009, 09:18:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie prasuje php żadna, powtarzam żadna z funkcji php nie prasuje kodu. Od prasowania są żelazka a nie funkcje php. Popraw proszę te literówki bo naprawdę strach na nie patrzeć....Cytat poprostu chyba chodzi o to ze include odrazu printuje No jeśli skrypt, który jest includowany, wyświetla coś na ekran, to oczywiste jest, że to leci od razu do przeglądarki. Masz źle zaprojektowany system. Masz dwa wyjścia:1) zaprojektuj porządnie, poczytać trochę o modelu MVC. 2) lub baw się z funkcjami z rodziny ob_ http://pl.php.net/manual/pl/function.ob-start.php ale na dłuższą metę bokiem ci to wyjdzie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
było tak odrazu ![]() edit: nospor był szybszy, ale jak wyżej proponuje wprowadzić architekturę MVC, nie będzie to z początku łatwe, ale później bardzo ułatwi Ci to prace. ![]() Ten post edytował sniffer32 13.11.2009, 09:29:05 |
|
|
![]()
|
|
noo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 12:07 |