![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to nadaje sie do oceny, bo jestem jeszcze początkujący... niemniej jednak ja jestem zadowolony ze swojej pracy, chciałbym abyście ocenili, powiedzieli co działa nie właściwie, co należy poprawić, jestem pewny że ten skrypt mimo że narazie jest bardzo mało, posiada wiele błędów
oto adres http://ph.xaa.pl/forum/ edit:// aby mieć dostęp do wszystkiego, trzeba być zarejestrowanym, jednak rejestracja sprowadza się do wypełnienia 4 pól, i nie musicie podawać poprawnych/prawdziwych danych Ten post edytował peter13135 15.07.2009, 21:29:04 -------------------- :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Fajnie się zaczyna, pracuj dalej ;-)
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na pewno przyda się BBcode, po zalogowaniu czy rejestracji, dobrze by było Automatycznie przenieść użytkownika do strony głównej. Ale wygląda ciekawie, powodzenia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bbcode jest (tzn jakieś tam już jego namiastki) działa kilka znaczników
dziękuje za wszystkie komentarze / opinie oraz proszę o więcej ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem, że forum działa nawet dobrze. Dodać kilka opcji dla użytkownika.
Do tego przydałoby się zmienić jednak wygląd niby prosty ale ta prostota razi w oczy. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Forum działa i działa dobrze. Ma nieco oryginalności. Wizualnie jest brzydkie (bardzo), ale podejrzewam, że oprawę graficzną zrobisz dopiero później
![]() Jak na początkującego (od strony działania) całkiem nieźle. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 6 Dołączył: 15.07.2009 Skąd: Śląsk->Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że masz skopany token, odświeżałem parę razy i za każdym razem miałem tą samą liczbą 4594 a tak chyba nie powinno być?
|
|
|
![]()
|
|
token poprostu jest ustawiany tylko raz, dla każdej sesji, wizualnie jest brzydkie, zdaje sobie z tego sprawę, ale oprawę graficzną zostawię sobie na koniec...
Cytat Dodać kilka opcji dla użytkownika. na przykład jakich ? ;] wiem że tych opcji jest niewiele, ale chciałbym sie dowiedzieć jakich opcji waszym zdaniem brakuje, czy powinny sie znaleśc w każdym forum -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
szukajka
![]() //edit gdzie prywatne wiadomości ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 6 Dołączył: 15.07.2009 Skąd: Śląsk->Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opcja "pokaż nowe posty"
|
|
|
![]()
|
|
dzisiaj zrobiłem edycje postów, wysyłanie postów (taki troche lepszy panel z opcją cytowania), troche bardziej rozbudowany pager, oraz pare innych mniej istotnych rzeczy
nadal proszę o dalsze propozycje w rozwijaniu skryptu, porzednie posty wydają mi sie bardzo pomocne -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
brak dat napisania postów , daj valign=top dla lewego td z avatarem, po zalogowaniu mam widoczny panel logowania puki nie zrobię przeładowania strony -> daj header('loaction:index.php');
dodaj emotikowy i bbcode. Czemu wszystko dajesz z align center ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O. Chciałbym was przy okazji zapytać czy uważacie bbcode za konieczność w forach? Czy nie lepiej nie kombinować i używać zwykły html?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tia html ... i xss ;]
ew. dam ci <table width=2500 border=100> ..... |
|
|
![]()
|
|
chyba w htmlspecialchars można podać znaczniki które mają być ignorowane, jednak jak pisałem bbcode już działa.. z tym że niema jeszcze javascriptowych linków,
przykładowe znaczniki (oczywiście wszystko w nawiasach kwadaratowych] b, i u, center color=(blue || red || #123123), size=(rozmiar w px), url, code, quote, youtube z tym że do youtube należy podać tylko zmienną $_GET['v'];, czyli jak jest link http://www.youtube.com/watch?v=Ib2sHfA5suM to do tagu youtube należy wrzucić Ib2sHfA5suM czyli [youtube]Ib2sHfA5suM[/youtube] Cytat Czemu wszystko dajesz z align center ? tabela standardowo tak ma, że jest wycentrowana, do części komórek (np tam gdzie jest post) że nie jest wycentrowane Ten post edytował peter13135 18.07.2009, 09:51:41 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Coraz ciekawszy skrypt, zamierzasz go udostępnić?
Jeśli tak, chętnie pomogę ze skórką ![]() |
|
|
![]()
|
|
heh, niema jeszcze ani instalatora, ani panelu admina
![]() Ten post edytował peter13135 18.07.2009, 10:07:23 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Instalator nie jest konieczny, chyba każdy umie wrzucić baze i ustawić config.php. Tak myślę
![]() |
|
|
![]()
|
|
heh, chyba nigdy nie widziałeś supportu skryptu phpbb modyfied by przemo... jak wiadomo ten skrypt lubią używać dzieci, które nie zawsze wiedzą co to jest manager ftp, więc i posty są typu "co mam wpisać w te pola
![]() no ale pomijając to... to nie wygodnie jest administrować forum za pomocą phpmyadmina o widzę komuś udało się napisać posta z ujemnym id ![]() Ten post edytował peter13135 18.07.2009, 11:06:52 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na głównej stronie jest napisane wszystko bez polskich znaków.
http://ph.xaa.pl/forum/profile.php?mode=view&id=90798 "wybranu" Użytkownicy online powinni być oddzielani np. przecinkiem ![]() W dodatku czas wczytywania strony jest czasem błędny: ![]() Przeglądanie użytkowników: Powinna być opcja sortowania domyślnie po nazwie użytkownika od a-z, po postach, kiedy dołączył etc. Wyszukiwanie użytkowników, użytkownicy "spod" danej litery ;d np. a Skad: Nie wiem czemu ale ludzie wpisują tam numerki, także ogranicz do liter. największy z błędów jaki znalazłem to forum praktycznie pada po wyłączeniu javascript... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:05 |