![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem ale nie znalazłem. Czy da się przekazać jakąś informację metodą POST bez użycia formularza? Chciałbym aby po kliknięciu w link metodą GET była przekazywana informacja, tworząca ładny adres:) A jednocześnie metodą POST informacja pozwalająca na załadowanie odpowiedniej podstrony. Jedyne co mi przychodzi do głowy to formularz z POST otoczony odnośnikiem. Tylko, że przy dużej ilości takich odnośników ilość kodu rośnie no i nie jest to zbyt eleganckie rozwiązanie. pozdrawiam PS Jak zmienić bazową ścieżkę dla skryptów które są dołączane do innych skryptów? Teraz jak mam w index.php include 'a.php' a w Tym a chce dołączyć jakiś obrazek to muszę używać ścieżki z punktu widzenia index.php. Jak tego uniknąć. Bo przy przenoszeniu katalogu zawierającego a.php i obrazki, które on includuje muszę zmieniać nie tylko ścieżkę w index.php ale również w a.php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obiekt hidden jest używany w formularzach do ukrywania przed użytkownikiem pola input.
Pole jest, ale nie może być zobaczone i nie ma do niego dostępu. Wygodne przy dodawaniu do formularzy predefiniowanych danych. Jak wszystkie obiekty związane z formularzem, pole hidden musi być definiowane w ramach znaczników <FORM> i </FORM>. ale można jeszcze używać sesji Ten post edytował Chrom 1.07.2009, 06:34:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmienić bazową ścieżkę dla skryptów które są dołączane do innych skryptów? Teraz jak mam w index.php include 'a.php' a w Tym a chce dołączyć jakiś obrazek to muszę używać ścieżki z punktu widzenia index.php. Jak tego uniknąć. Bo przy przenoszeniu katalogu zawierającego a.php i obrazki, które on includuje muszę zmieniać nie tylko ścieżkę w index.php ale również w a.php. Widziałem ciekawego arta na ten temat na stronach Zyx'a - link Pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Czy da się przekazać jakąś informację metodą POST bez użycia formularza? 1. Nagłówek; 2. CURL. Szczegóły... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
Chrom no fakt o tym nie pomyślałem:) To będzie chyba wygodniejsze rozwiązanie niż formularz. Czemu od razu na to nie wpadłem ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:55 |