![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam pytanie:
Dlaczego po wprowadzeniu danych przez formularz typu $_POST nie mogę kliknąć na żaden link z $_GETem? Tzn. mogę ale wywala mnie do głównej strony aplikacji. Jak mogę to obejść?? Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jakbyś sypnął garść kodu to byłoby lepiej ci pomóc ;>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli Cię dobrze zrozumiałem, to chodzi o to, że pewnie masz 'action' formularza ustawiony na stronę główną, np 'index.php' a nie 'index.php?akcja=action'
po wysłaniu formularza tracisz wtedy wszystkie dane z $_GET. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Dlaczego po wprowadzeniu danych przez formularz typu $_POST nie mogę kliknąć na żaden link z $_GETem? Tzn. mogę ale wywala mnie do głównej strony aplikacji. Bo link nie jest formularzem. ;] Jeśli chcesz, aby te dane pozostały, to przy pierwszym wywołaniu wrzucaj je do sesji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa, z której korzystam do paginacji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) zapomniałem jeszcze powiedzieć, że używam smartów
class pagination { var $page = 1; // Current Page var $perPage = 10; // Items on each page, defaulted to 10 var $showFirstAndLast = false; // if you would like the first and last page options. function generate($array, $perPage = 10,$page) { // Assign the items per page variable if (!empty($perPage)) $this->perPage = $perPage; $_GET['page'] = $page; // Assign the page variable if (!empty($_GET['page'])) { $this->page = $_GET['page']; // using the get method } else { $this->page = 1; // if we don't have a page number then assume we are on the first page } // Take the length of the array $this->length = count($array); // Get the number of pages $this->pages = ceil($this->length / $this->perPage); // Calculate the starting point $this->start = ceil(($this->page - 1) * $this->perPage); // Return the part of the array we have requested return array_slice($array, $this->start, $this->perPage); } function links() { // Initiate the links array $plinks = array(); $links = array(); $slinks = array(); // Concatenate the get variables to add to the page numbering string if (count($_GET)) { $queryURL = ''; foreach ($_GET as $key => $value) { if ($key != 'page') { $queryURL .= '&'.$key.'='.$value; } } } // If we have more then one pages if (($this->pages) > 1) { // Assign the 'previous page' link into the array if we are not on the first page if ($this->page != 1) { if ($this->showFirstAndLast) { $plinks[] = ' <a href="?page=1'.$queryURL.'">«« Pierwsza </a> '; } $plinks[] = ' <a href="?page='.($this->page - 1).$queryURL.'">« Wstecz</a> '; } // Assign all the page numbers & links to the array for ($j = 1; $j < ($this->pages + 1); $j++) { if ($this->page == $j) { $links[] = ' <a class="selected">'.$j.'</a> '; // If we are on the same page as the current item } else { $links[] = ' <a href="?page='.$j.$queryURL.'">'.$j.'</a> '; // add the link to the array } } // Assign the 'next page' if we are not on the last page if ($this->page < $this->pages) { $slinks[] = ' <a href="?page='.($this->page + 1).$queryURL.'"> Nastepna » </a> '; if ($this->showFirstAndLast) { $slinks[] = ' <a href="?page='.($this->pages).$queryURL.'"> Ostatnia »» </a> '; } } // Push the array into a string using any some glue return implode(' ', $plinks).implode($this->implodeBy, $links).implode(' ', $slinks); } return; } } $user.class->editUser($_POST); $users = $user.class->getUsers(); $users = $pagination1->generate($users, 10,$_POST['page']); $smarty->assign('pagination', $pagination->links()); $smarty->assign('get',$_POST); $smarty->assign('users',$users); $smarty->display('users.tpl'); Ten post edytował SoSiker 10.06.2009, 10:42:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o to, że nie działają ci linki paginacji to dodaj:
SmartyPaginate::setUrl('twoje_url_z_get', $pagination_id); 'twoje_url_z_get' moze wygladac np tak: 'index.php?id_k='.$id_k przy okazji mała wskazówka - ZAWSZE używaj id_paginacji - u mnie $pagination_id, bo paginacje będa ci się gryzły ze soba jesli np zechcesz uzyc jej w innym miejscu lub nawet innym projekcie(lub nawet bedziesz mial otwarta strone ktora paginacji uzywa) |
|
|
![]()
|
|
Nie mam takiej klasy jak SmartyPagination (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) to nie chodzi o to, tylko o przejście z $_POST na $_GET, niby link robi się dobry ale po kliknięciu w nr strony nie przezuca dobrze :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
SoSiker daj kod w bbcode i zrób wcięcia , łatwiej będzie to ogarnąć (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Wiadomo na początku includuje plik z klasa
Pilk wykonywujący:
Plik zawierający klasę pagination
Sory, że dopiero teraz odpowiednio zedytowałem ale musiałem zrobić ręcznie bo coś zautomatu nie wychodziło :/ Podbijam temat (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) bo odpowiedzi nie uzyskałem, a na prawdę bardzo mi zależy!! Mam nadzieję, że zostanie wybaczone (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował SoSiker 10.06.2009, 12:12:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:53 |