![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
W jaki sposób wywołać CRON co 61 minut? Mam tak, ale CRON nie zawsze "trafia", przez co skrypt wywołuje się co dwie godziny.
wget -q --output-document=/dev/null http://www.strona.pl/skrypt.php Ten post edytował Kshyhoo 27.05.2009, 20:49:41 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna na okolo...
uruchamiasz skrypt co 1 minute... i sprawdzasz czy czas/61minut dzieli sie bez reszty.. jak tak to odpalasz;) *teoria... szkic.. pewnie sa inne rozwiazania -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 28.05.2009 Skąd: Szczecin / Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
*/61 * * * * * root wget... - nie dziala ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie zadziała, gdyż zakres wynosi 0-59...
Cytat mozna na okolo... uruchamiasz skrypt co 1 minute... i sprawdzasz czy czas/61minut dzieli sie bez reszty.. jak tak to odpalasz;) I to jest chyba jedyne rozwiązanie. Tak samo odpala się skrypty co sekundę - też jest podpinany skrypt powłoki. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
mozna na okolo... uruchamiasz skrypt co 1 minute... i sprawdzasz czy czas/61minut dzieli sie bez reszty.. jak tak to odpalasz;) *teoria... szkic.. pewnie sa inne rozwiazania Nie kumam ;( -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kumam ;( Na przykład w ten sposób:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:58 |