![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam do oceny kodowanie: http://artu123.pl/projekty/adminik/ Proszę nie pisać typu słabo zakodowanie itp.. tylko co poprawić, bo praca pod taki konkurs ![]() Waga folderu images: 50kb sam baner w topie 20kb waży ![]() Testowanie na ie 6,7 , operze i firefoxie . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z kodowaniem ciężko bo strona się póki co nie waliduje, a jak to ma być na konkurs to przydałoby się aby było poprawnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słabo? Niemal tragicznie
![]() Nadmiar divów i klas jest tak samo zly jak kodowanie na tabelkach. Bez trudu można złożyć ten design stosując połowę elementów HTML i klas. 1. Zbędny element: Kod <div id="body"> <div id="top" /> </div> Po co Ci to? Nie można od razu top czy body 2. Zbędny element: Kod <div id="menutopnr4"> <ul class="menu" /> </div> Jak wyżej. Nie można od razu <ul> ? 3. Zbędny, niesemantyczny element: Kod <li>|</li> Po co to? W jakim celu? Zbędne. Do kosza. 4. Style inline: Kod <span style="color: rgb(0, 186, 203);">W</span> 5. Tragiczne menu: Kod <li onmouseover="menu(1)"> <div class="home2"> <div class="home"> <h3> <a id="menulinknr1" class="home1" title="home" href="#"> <span class="pierwszalitera">H</span>OME</span> </a> </h3> </div> </div> </li> Horror. Kompletny nadmiar elementów oraz niezalecane użycie JavaSciptu. Lepiej bindować do elementów HTML. 6. Brak semantyki: Kod <div id="postac"/> Czemu to jest div a nie obrazek? Przecież to element dekoracji.7. Zbędne wodotryski:Całe logo budujesz tak: Kod div id="logo"> i nic z tego nie masz. Trzeba było zrobić obrazek lub tło do <h1><a /></h1><h1> <a class="link" href="#"> <span style="color: rgb(0, 186, 203);">W</span> hite- <span style="color: rgb(0, 186, 203);">M</span> ouse.pl </a> </h1> <div id="napisinfo"> <h2>Najlepsza muza - house - trance - electro</h2> </div> </div> 8. Przez słabe stylowanie nadużywasz zbędnego często Kod <div class="zerowaniediva"/> 9. Formularz logowania pominę bo totalna porażka. Użyłeś do niego 17 elementów HTML a można było połowę mniej. W kilku miejscach są style inline grafiki do wypunktowania listy to obrazki. 10. Infopanel podobnie jak formularz. Nadmiar wszystkie i z podstawowymi błędami. Co to i po co? Kod div style="padding-left: 8px;"> <div id="baner"> <a/> </div> </div> Jakieś kpiny z XHTML'a: Kod <div id="kropki"> .<br/> .<br/> .<br/> .<br/> .<br/> .</div> Stylowanie inline: Kod <span style="color: rgb(73, 73, 73);">Wykonawca:</span> 11. Zbędne elementy. Dwa zamiast jednego: Kod <div id="utworavek"> <div class="avekk"/> </div> 12. Szuajka. Gdzie jest <form> i <fieldset>! To samo wcześniej przy logowaniu? Reszta szukajki bardzo słaba. Przejrzałem tylko top strony i tylko HTML. Tragedia kompletna. Jeśli to jest na konkurs to jeszcze gorzej. Nie mam już nawet ochoty zagłębiać się delej bo cały czas te same błędy. A pliku CSS się boję po tym co zobaczyłem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro na konkurs to daję głowę że sprawdzą ją przez validatory, spójrz na to:
XHTML validator CSS validator |
|
|
![]()
|
|
U mnie 0 errorow wskazuje .
Edit:// jak wgram plik to 0 a te 3 errory to przez hosting, ktory na koncu kodu dodaje taka reklame Ten post edytował Artu123 27.03.2009, 11:37:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie 0 errorow wskazuje. Zero "errorów" nic nie oznacza. Validator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z dupy wyjęty i to, że validator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna ![]() Wybacz dosadną krytykę, ale chyba lepiej jak będziesz wiedział, że dużo nauki przed Tobą. Nie mniej jednak widać, że wiesz często, że dzwony biją ale jeszcze nie wiesz gdzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, to tłumaczy te pierwsze, ale w css nie wywala nic? Wchodzę po tym linku i dostaję komunikat z błędami.
|
|
|
![]()
|
|
Usunąłem już, a te ostrzeżenia to jak niby mam usunąć ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Niekoniecznie, np.
Cytat(validator) In (x)HTML+CSS, floated elements need to have a width declared. Only elements with an intrinsic width (html, img, input, textarea, select, or object) are not affected tego typu możesz chyba bez problemu poprawić ![]() Poza tym, poleciłbym przeczytanie od deski do deski wszystkiego tutaj, wtedy i css ładnie poprawisz, a i przestaniesz żonglować tak tymi divami ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() To naprawdę ma tak wyglądać? ![]() Błędy w CSS też masz, jakieś literówki czy coś. @mike - epicki tekst, pozwolisz, że wrzucę w podpis? ![]() -------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale dla mnie wygląda to beznadziejnie? Masz tam w planie coś umieścić?
-------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
to jeszcze nic u mnie na 1680x1050 1/3 ekranu ta linia zajmuje...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie się tak wszystko rozjeżdża że nic nie widzę.
Cytat CMS:Extreme - Fusion Czyli ty se tam tylko kod html osadzałeś? Przegrasz ten konkurs ;p -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz na up home, artykuły itd. to dał bym zmianę po kliknięciu nie po najechaniu jest to denerwujące, po najechaniu na kontakt i szybkim przesuwaniu myszki można niechcący przejechać jakiś inny przycisk...
Poza tym z polami: Artykuły Wszystkoitp jest coś nie tak... Tam gdzie jest
Ten post edytował ShadowD 29.03.2009, 22:58:57 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Ja lay nie robilem wiec co sie czepiacie ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat CMS:Extreme - Fusion Cytat Ja lay nie robilem wiec co sie czepiacie ? To co zrobiłeś TY? Pociąłeś laya? -------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]()
|
|
Pisze w tytule cięcie i kodowanie .....
Cms extreme-fusion bo to będzie dostosowywanie pod extreme-fusion i do szablonów za sms . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:51 |