![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam pisze ten post bo jak zaczełem coś z php i mysql zawsze mnie najbardziej pociągało komunikowanie między userami tak np. jak w phpbb, jak to zrobić co czeba umieć niechodzi mi o gotowca tylko co czeba umiec, i jakiś ciekawy przykład :cry:
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda że nikt niewie :cry:
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam pisze ten post bo jak zaczełem coś z php i mysql zawsze mnie najbardziej pociągało komunikowanie między userami tak np. jak w phpbb, jak to zrobić co czeba umieć niechodzi mi o gotowca tylko co czeba umiec, i jakiś ciekawy przykład :cry:
Odpowiedziales sobie pytaniem na pytanie: np. php + jakies bazy danych, chodz nie mowie, ze na plikach to nie przejdzie, jednak zastosowanie bd. jest lepszym rozwiazaniem. Pozatym, jesli chodzi Ci o sama zasade funkcjonowania tego to chyba mozesz podejrzec w innych skryptach jak to funkcjonuje? Coraz bardziej zastanawia mnie Twoj podpis...hmmmm -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym proponował to zrobić na bazach danych typu mysql bo [jak dla mnie] jest to najprostsze rozwiązanie [ z plikami zawsze miałem dużo problemów
![]() przykład na bazie mysql: tworzysz tabel z przykładowymi polami od | do | data | tresc | jakies_dodatkowe_pola no i teraz w panelu usera wywołujesz prostym zapytaniem [sql:1:55be3a8483] SELECT * FROM nazwa_tabeli_z_wiadomosciami WHERE do='$zapisana_wczesniej_przy_logowaniu_nazwa_usera'; [/sql:1:55be3a8483] no i teraz to while'em wypisujesz w (przykładowo) tabeli, dodajesz różne opcje typu odpowiedz, drukuj itp. (ale to jush osobne skrypty) no i masz jush gotowy skrypt 'private message' ![]() mam nadzieje że pomogłem w jakimś tam procencie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Coraz bardziej zastanawia mnie Twoj podpis...hmmmm
:?: :?: A co w moim podpisie nietak? I jakie skrypty podglądnąc moge, i mi tez chodzi jakimi sposobami sie to programuje :wink: -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak np. jak w phpbb
Cytat I jakie skrypty podglądnąc moge
-------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Coraz bardziej zastanawia mnie Twoj podpis...hmmmm
A moge wiedzieć co cie tak zastanawia w moim opisie ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
Cytat A moge wiedzieć co cie tak zastanawia w moim opisie
![]() OT->PW -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:00 |