![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i blagam opomoc.
Mam formularz do edycji rekordow w bazie ktory przekazuje zmienne do pliku update.php ktory w skrocie wyglada tak: $imie=$_POST['imie']; $nazwisko=$_POST['nazwisko']; $sql="UPDATE `models` SET `imie` = '$imie', `nazwisko` = '$nazwisko' WHERE `models`.`id` = '$id' "; Niestety po kazdej probie edycji, z tabeli znikaja mi dotychczasowe wpisy w kolumnach imie, nazwisko. Dopisalem: echo $sql; zeby sprawdzic czy zmienne odpowiednio zostaly dodane do zapytania i wyswietlami sie: UPDATE `models` SET `imie` = 'anna', `nazwisko` = 'testowa' WHERE `models`.`id` = '228' czyli chyba wszystko jest ok a jednak... nie dziala. Prosze szanownych forumowiczow o pomoc, nie jestem mocny w tych sprawach a bazajest mi naprawde naprawdemega potrzebna!! Z gory wielkie dzieki!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 3 Dołączył: 7.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może się mylę, ale skoro pole `id` jest numeryczne, to powinno być bez apostrofów:
Spróbuj tak: $sql= "UPDATE `models` SET `imie`='$imie', `nazwisko`= '$nazwisko' WHERE `id`= $id"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż większą część kodu (cały update najlepiej jak go wykonujesz co się później dzieje itp~~)
P.S. I dodaj BBcode bo Ci zrobią `ninje` i zamkną temat xp -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Może się mylę, ale skoro pole `id` jest numeryczne, to powinno być bez apostrofów: Spróbuj tak: $sql= "UPDATE `models` SET `imie`='$imie', `nazwisko`= '$nazwisko' WHERE `id`= $id"; Kurcze, wlasnie odkrylem ze problem lezy troche wczesniej czyli w index.php do ktorego includowany jest update.php bez includowania update.php dziala prawidlowo wiec musialem cos namieszac wczesniej. przebudowalem sobie troche serwisik i update odpalambez includowania i jest ok. nie zawracam glowy, mozna zamknac temacik!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:47 |