![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jak zrobić stopkę (jaki styl w css, ewentualnie jaki skrypt JS), która jest przyklejona do dołu BODY gdy strona jest długa, zaś przyklejona do dołu okna gdy strona jest krótka. "krótka" oznacza iż na stronie jest tak mało tekstu, że nie pojawiają się paski przewijania.
Htmle mam tworzone na ogół automatycznie więc nie wiem czy strona będzie długa, więc nie satysfakcjonuje mnie dotychczasowe rozwiązanie dwu różnych stopek do różnych podstron. Aby zwizualizować: Stopki przyklejone do dołu BODY: - długa strona - przestarzały link - prawidłowo - krótka strona - przestarzały link - brzydko (za stopką jest biel) Stopki przyklejone do dołu okna: - długa strona - przestarzały link - brzydko (w Firefoxie) stopka na tekscie - krótka strona - przestarzały link - prawidłowo Ten post edytował timon27 21.03.2009, 18:06:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w procentach określić minimalną wysokość i powinno być ok...
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o bardziej precyzyjną odpowiedź. Mówimy o stopce, a raczej nie chodziło Ci aby modyfikować wysokość stopki bo ta ma stałą wysokość. Jeśli chodzi o body to nie działa
![]() Próbowałem z <Body height=100%> oraz to samo w css. Ten post edytował timon27 2.11.2008, 21:44:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogóle to mówimy o css i o wysokości div z treścią strony...
Pozdrawiam -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Średnio mi się to podoba - pakować wszystko do diva, pasek przewijania wstawiać do diva, ustawiać marginesy itp., ale przetestowałem i działa poprawnie.
Dzięki EDIT: Właśnie się zorientowałem: to nie rozwiązuje mojego problemu! Jak wrzuciłem całą stronę do diva o height:100% to stopka jest na dole okna (przy dużej zawartości), a przecież chciałem by była wtedy na dole body. Powtarzam me pytanie: jak to zrobić? Ten post edytował timon27 3.11.2008, 23:08:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- eee yyy portfolio
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, to rozwiązuje mój problem.
Ten post edytował timon27 9.11.2008, 12:50:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:04 |